هفتهی پایانی و روز آخر از حساس ترین روزهایی است که بایستی با برنامه ریزی صحیح آن را مدیریت کرد. اهمیت لحظههای پایانی در هر فرآیندی، امری بدیهی است بهویژه اگر این فرآیند، یک مسابقه باشد؛ بسیاری از نتیجهها در لحظههای پایانی تغییر کرده و این بستگی مستقیمی با نحوهی عملکرد ما دارد. کوچکترین اشتباه در لحظهی آخر میتواند سبب شود تا تأثیر بسیار بدی در نتیجهی ما ایجاد شود. پس روزهای پایانی کنکور را دست کم نگیرید
هفتهی پایانی و روز آخر (روز قبل از کنکور) از جمله روزهایی است که خطای ما غیرقابل جبران است؛ اگر در طول سال تحصیلی، یک روز درس نمیخواندیم یا کم درس میخواندیم، میتوانستیم آن را با مطالعه در روزهای دیگر، جبران کنیم اما اشتباه در لحظههای پایانی، غیرقابل جبران است، اکنون چند روز بیشتر نمانده، پس باز هم باید مراقب باشیم و با دقت حرکت کنیم.
یک هفته مانده به کنکور که افزایش نگرانی شما طبیعی است لذا با رعایت و اجرای نکتههایی که در ادامه بیان می شود، گام مؤثری در بهتر استفاده کردن از این هفتهی پایانی دارید.
درحقیقت، شب کنکورِ شما، همین یک هفته است، یک ورزشکار اگر چند روز قبل از مسابقه به خود فشار بیاورد و تمرینهای سختی انجام دهد، دچار خستگی در عضلهها شده و به طور قطع در روز مسابقه نمیتواند با آمادگی کامل مسابقه دهد، اما اگر چند روز قبل از مسابقه، نرم و بدون فشار تمرین کند و بیشتر به عضلههای خود استراحت دهد، بهطور قطع، آمادگی او در مسابقه، بیشتر است.
برخی از داوطلبان هم تصور میکنند باید در روزهای پایانی، بیشتر درس بخوانند تا آمادگیشان بیشتر شود؛ غافل از اینکه این کار، تنها سبب ایجاد خستگی ذهنی شده و عدم یادآوری مطالب را در جلسهی امتحان، به همراه دارد؛ بنابراین اولین و مهمترین توصیه در 2هفتهی پایانی، این است که با آرامش و بدون فشار درس بخوانید و حداکثر روزانه 7 تا 9ساعت مطالعه کنید و هرچه به کنکور نزدیکتر میشوید، به آرامش خود بیشتر توجه کنید.
کتابهای درسی را ورق بزنید و مرور کنید؛ در واقع بهترین روش مطالعه در هفتهی پایانی، «ورق زدن سریع جزوهها و کتابهای درسی» است؛ در این روش، شما باید جزوههای خود را در تمامی درسها به آرامی ورق بزنید و نکتههای مهم آن را مطالعه کنید و یادتان باشد که هدف اصلی از این کار، مرور و نه دوباره خواندن است بنابراین باید خیلی سریع ولی بدون شتاب، کتابهای درسی و جزوهها را ورق بزنید و آنها را مرور کنید.
در درسهای اختصاصی، مرور فرمولهای مهم و نکتههای ویژه و نیز زدن تستهای مهمی که در گذشته، آنها را درست پاسخ ندادهاید، ضرورت دارد هم چنین اگر خلاصهای از درسهای اختصاصی دارید، آنها را مرور کرده تا نکتهها را دوباره در ذهنتان تازه کنید.
در درسهای عمومی، بهتر است کتابهای درسی را به شیوه مذکور، ورق بزنید ؛ در درس «ادبیات» توجه به لغتها (از نظر معنی و املا) و نیز آرایههای ادبی، بسیار مهم است؛ در درس «عربی» بهطور حتم به قواعد توجه کنید چون جز چند تست لغت (که آنها را هم میتوان با تسلط بر قواعد پاسخ داد) بقیهی تستها در کنکور سراسری از قواعد است و در درس «دین و زندگی» توجه به متن و کتاب درسی، بسیار مهم است.
برخی از داوطلبان در کنکور سراسری، سؤالهای «دین و زندگی» را تفسیر میکنند در حالی که باید براساس لغتهای کتاب درسی به آنها پاسخ داد نه تفسیر شخصی اعمال شود؛ در درس «زبان» لغتها از اهمیت بیشتری برخوردارند، پس در این درس، بیشتر به لغتها توجه کنید.
در روزهای پایانی کنکور، آن چه بیش از درسخواندن اهمیت دارد، آمادگی جسم و ذهن شماست. این موضوع با سه مورد ایجاد میشود، حداقل هشت ساعت خواب در شبانهروز، مصرف مواد پروتئیندار و قندی و حداقل 30دقیقه ورزش هوازی مورد نیاز است.