در دفترچه سوالات کنکور شما با چهار نوع از سوالات مواجه خواهید شد:
سوالات آسانی که با نگاه کردن و خواندن متن سوال و گزینه ها پاسخ آن را پیدا میکنید
سوالاتی که روی منبع ان ها مسلط هستید اما برای پاسخ به آن ها به زمان نیاز دارید.
سوالاتی که برای فکر کردن نیاز به زمان دارند یا بین دو گزینه برای پاسخ دهی شک دارید
سوالاتی که فکر میکنید نمیتوانید پاسخ دهید
برای مدیریت زمان در تست زنی چند روش و تکنیک وجود دارد که آن ها را با هم بررسی میکنیم:
1- تکنیک ضربدر و منفی
در تکنیک ضربدر و منفی شما در طی خواندن تست ها، سوالاتی که در دسته اول و دوم قرار دارند را پاسخ میدهید و کنار سوالات دسته سوم ضربدر میگذارید. و اگر به سوالی رسیدید که در دسته چهارم قرار داشت کنار آن یک علامت منفی مینویسید.
پس از تمام کردن پاسخ دهی به سوالات آن درس اگر زمان اضافی داشتید به ترتیب سراغ سوالات ضربدر دار و سوالات منفی دار میروید. در این روش شما با پاسخ دادن به سوالات دسته اول و دوم تا حدی خیالتان راحت میشود.
نکته: فراموش نکنید که در بین داوطلبان کنکور تعداد انگشت شماری از آن ها درسی را ۱۰۰ درصد میزنند. پس هیچوقت فکر نکنید همه سوال ها را باید پاسخ دهید.
2- تکنیک تخمین زمان هر درس در کنکور
در این تکنیک شما باید برای هر درس زمان کمتری از زمان تعیین شده اختصاص دهید. برای مثال اگر زمان پاسخ دهی به سوالات زبان عمومی ۲۰ دقیقه است شما ۱۵ دقیقه به آن اختصاص دهید و پس از اتمام دفترچه با استفاده از زمان های نقصانی دروس، استراتژی بازگشت خود را انتخاب کنید و به سوالاتی که در دسته سوم یا چهارم قرار دارند پاسخ دهید.
3- استراتژی بازگشت در مدیریت زمان کنکور
استراتژی بازگشت در مدیریت زمان تست زنی، به شیوه اختصاصی هر داوطلب در بازگشت به سوالات دفترچه آزمون پس از اتمام دفترچه میگویند. شما باید استراتژی بازگشت خودتان را بر اساس هدف و تسلطی که بر دروس دارید انتخاب کنید و سراغ سوالات دسته سوم و چهارم بروید. این روش ها مدیریت زمان در تست زنی را راحت تر و کارآمدتر میکنند. پس حتما از آن ها در آزمون ها استفاده کنید تا در استفاده از آن ها ماهر شوید.