عوامل مهم برای موفقیت در کنکور

عوامل مهم برای موفقیت در کنکور

عوامل اولیه ی موثر در نتيجه گيري صحيح در کنکور عبارتند از :

مشخص بودن هدف
آمادگي روحي رواني
مشاوره آموزشي – آشنايي با روش هاي مطالعه
آمادگي خانواده براي کمک به دانش آموز
شرکت در کلاس هاي کنکور
آزمونهاي منظم
اولويت مطالعه دروس

 
مشخص بودن هدف

همه ميدانيم که هيچ چيز دلپذير تر از رسيدن به هدف نيست
انتخاب هدف باید کاملا متناسب با شرایط و توانایی های شما باشد

پس بايد حتماً از توانايي هاي خود واين که با شناختي که از خودتان داريد چقدر مي توانيد تغيير کنيد هدف خود را مشخص کنيد .
می گن خواستن توانستن است
اما واقعیت اینه که خواستنی ، توانستن است که با دید باز و بررسی همه جانبه ی :داشته ها، توانایی ها و امکانات ،کمبود ها و…انتخاب بشه
بعد از مشخص شدن هدف ، بايد با توجه به علاقه و امکانات موجود راههاي رسيدن به آن را بررسي نمائيد .
همه مي دانيم پيشرفت در راه رسيدن به هدف امكاناتي مي خواهد که بدون در اختيار داشتن آنها جريان کارها بسيار دشوار مي شود در اين مقطع ورود به دانشگاه جزو مهمترين هدفهاي ماست پس بايدخودتان را براي رسيدن به اين هدف تجهيزنماييد .

 آمادگي روحي ورواني :

بايد بدانيم که کنکوريک مسابقه کلي است که موفقيت در آن منوط به داشتن همه شرايط است و فقط با دانسته هاي علمي کتب درسي نمي توان در آن موفق شود . دانش آموز وقتي تصميم به شرکت در کنکور مي گيرد بايد شرايط و قابليت هاي زير را در خود افزايش دهد .

-تمرکز بالا
-قدرت انتخاب
-قدرت تجزيه وتحليل
-درک موفقيت
-زمان سنجي
-استراتژی آزمون
-سواد و اطلاعات علمی
-تکنیک و روش حل تست
-اعتماد به نفس

پس مي توان گفت لزوماً کسي که فقط درس را بهتر مي خواند موفق تر نيست بلکه در اين راه بايد به محيط اطراف خود مسلط شويد و با داشتن روحيه قوي واعتماد به نفس كامل باشيد به پيروزي خود اطمينان داشته باشيد
” شما  مي توانيد ، چون مي خواهيد “

برای حفظ آمادگی روحی و روانی خود

-بايد در طول مطالعه با نشاط باشيد و در دقايق استراحت بين دوزمان مطالعه به موسيقي ملايم گوش کنيد .
-بايد برنامه تفريحي مشخص براي اواخر هفته داشته باشيد اين برنامه بهتر است با خانواده ودر کنار آنها باشد وقسمت کوچکي از برنامه تفريحي خود رابه دوستان هم رده خود که ترجيحاً کنکوري مي باشند اختصاص دهيد .
-بايد به قدرت بي نهايت خود وهمچنين انرژي پتانسيل نهفته در درون خود باور داشته باشيد و آن را شکوفا کنيد با اين کار به هدف خود مي رسيد فقط قدم اول را برداريد وتصميم بگيريد .
-ايمان به خدا وتوکل به او در کنار فعاليت شما عامل موفقيت خواهد بود .
-براي خود ذهنيت مثبت ايجاد کنيد ، تلقين عامل مهم در موفقيت است به اين واقعيت توجه کنيد که به هرچه فکر کنيد به آن مي رسيد .
-جملات زير را مدام با خود تکرار کنيد

من ميتوانم ، من موفق مي شوم ،سخت کار کردن مرا ياري خواهد کرد ،پيشرفت من خارق العاده است ، ترس بزرگترين دشمن انسان است .

-همواره سعي کنيد در زمان حال زندگي کنيد ، نه گذشته يا آينده .
-بايد نقاط ضعف خود را بشناسيد و نسبت به رفع آن اقدام نمائيد اما مهم تر از نقاط ضعف ، نقاط قوت شماست که بايد به آنها تکيه نماييد .
-از دوستان و کسانی که همواره به شما استرس و اضطراب منتقل می کنند دوری کنید
-اگه مشاور دارید و به او اعتماد کردید با برنامه ی مشاورتون پیش برید و به بقیه گفته ها و شنیده ها توجه نکنید
-برای هر بازه ی زمانی کوتاه ( از یک آزمون تا آزمون دیگه ) هدف گذاری کنید هدفی که بتونید بهش برسید و انگیزه ی ادامه ی کار داشته باشید

مشاوره آموزشي – آشنايي با روش هاي مطالعه :

يکي از نيازهاي اساسي دانش آموزان آشنايي با روش هاي مطالعه است که ضمن آن بتوانند راندمان مطالعه خودرا افزايش دهند و اضطراب خود را براي ادامه مسيرکاهش دهند چرا که اين عوامل روند حرکت را بهتر و سرعت را بيشتر مي کند .
در اين روند نظارت و کنترل آموزشي در طول سال و تصحيح مرحله به مرحله آن از وظايف مشاور آموزشي است . شاید بشه گفت علاوه بر مشاور شما به یک پشتیبان احتیاج دارین تا روند مطالعه اتون رو کنترل کنه و با مشاور آموزشی در تماس مداوم باشه.
البته بايد توجه نمود مشاوره هايي که از سر دلسوزي و محبت و به منظور آگاهي دادن به دانش آموز از طرف افراد غير مطلع ( خانواده و دوستان و…) ارائه مي شود بسيار زيان بار است .
مشاور آموزشي مي تواند اطلاعات صحيح در مورد کنکور ، نحوه ی سئوالات ، نحوه آزمون ، انتخاب رشته صحيح و ميزان مطالعه را به شما ارائه دهد و شما را از تفاوتهاي زياد ميان آزمون مدرسه وکنکور از قبيل حجم و دامنه مطالعات ، نوع و کامل بودن پاسخ ها ، نمره منفي ، رقابت و مقايسه با ساير داوطلبان و اتفاق نظر آزمون مدرسه وکنکور در تشريحي خواندن مطالب مطلع سازد .
اما دقت کنید شما فقط به یک مشاور کاربلد نیاز دارید اگه اون رو پیدا کردید با همون برنامه حرکت کنید
بعضی از بچه ها دائم در حال مشاوره گرفتن از دبیران مختلف و… هستن! از دبیرتون فقط در مورد درس خودش مشاوره بگیرید
هر کسی که کنکور قبول شده و رفته دانشگاه نمی تونه مشاور باشه!!!!!!! اما می تونید از افراد موفق و رتبه های برتر الگو برداری کنید و روش کارشون رو بررسی کنید و با نظر مشاورتون ، با برنامه ی خودتون هماهنگ سازی کنید اما تنها رتبه ی برتر شدن نمی تونه مجوز ی برای ارائه ی مشاوره باشه

-مشاور باید به دروس مختلف تسلط نسبی داشته باشه
-تجربه ی کافی داشته باشه
-دانش آموزای زیادی دیده باشه
-با دبیران و مدرسین سطح اول در تماس باشه
-از اصول روانشناسی اطلاعات نسبی داشته باشه
-روش های مطالعه ، تند خوانی ، تمرکز ، دقت و…. رو بدونه
-منظم باشه
-دستیارانش ( پشتیبانها ) دانش آموزان خوب سالهای قبل باشن
-متناسب با آزمون و مدرسه و کلاس های شما حرکت کنه
    و….

آمادگي خانواده براي کمک به دانش آموز :

متاسفانه اکثر خانواده ها چون اطالاعات به روزی در مورد درس خوندن و اصول مطالعه ندارن و بر اساس دانسته های قبلی خودشون و یا شنیده ها برای بچه ها نسخه می نویسن  در این موارد خانواده ها با

-دلسوزي ها
-فشارهاي نابجا
-آزاد گذاشتن بيش از حد
-دادن اطلاعات نادرست

به دانش آموز روند حرکتي آنها ر ا مختل و باعث افزايش نگراني و کم شدن بازدهي دانش آموز مي شوند . با آماده شدن دانش آموز براي کنکور اوليا نيز بايد براي اين امر آماده شده و به کمک وي بشتابند .اوليا مي توانند با هماهنگي مشاور روندحركتي رابهبود بخشند. یعنی تیم کاری دانش آموز ، خانواده ، مشاور، دبیر و مدرسه باید هماهنگ با هم پیش برن

اولیا قبل از دادن هر نسخه به دانش آموز حتما حتما حتما با مشاور در این زمینه مشورت کنه و….

کلاس کنکور و مدرسه :

يکي از آفت هاي کنکور آشفتگي است . براي جلوگيري از آشفتگي در برنامه مطالعاتي بهترين روش مبنا قرار دادن برنامه مدرسه است چراکه در صورت ناهماهنگي ميان چهار عامل مدرسه ، آموزشگاه ، کتاب کمک درسي و آزمونها آزمايشي ، دانش آموز دچار سر درگمي مي شود بطوريکه اگر
فقط به مدرسه مي رفت وفعاليت ديگري نداشت نتيجه بهتري مي گرفت .
مهمترين حسن مدرسه اين است که هر مدرسه برنامه اي دارد ( نظم )دراين برنامه ممکن است مواردي غير ضروري به نظر آيد اما بسياري از اين وقتهاي به اصطلاح هدر رفته چندان هم غير مفيد نيستند .
دبير مدرسه در يک چارچوب مشخص موظف است طبق طرح درسي وبرنامه کار کند همچنين از يک دبير متوسط وحتي ضعيف مي توان چيزهايي آموخت که دبيران خوب وقوي به شما ارائه نمي دهند فضاي مدرسه وقرار گرفتن در حال و هواي آن باعث حرکت بهتر وهدفمند تر شما مي شود حضور دانش آموز در مدرسه باعث قرار گرفتن وي در جريان درس خواندن ورقابت مي شود .
یه مدرسه ی معمولی با برنامه و طرح درس منظم ( برنامه محور)  همیشه بهتر از یه مدرسه با دبیران و مشاوران نامی اما بدون برنامه است این مدارس بیشتر دبیر محور هستن ( با توجه به محبوبیت دبیر)
برای انتخاب مدرسه اول برنامه ها و تقویم اجرایی اونو بررسی کنین و زیاد به رتبه های یک سال  و سایر عوامل تبلیغاتی توجه نکنین ( هرچند رتبه ها یی که یه مدرسه تو چند سال متوالی کسب می کنه نشون دهنده ی نظم و قدرت مدرسه است)


 آزمونهاي منظم :


آزمونهاي منظم باعث روشن شدن وضعيت دانش آموز شده وباعث آمادگي بيشتر وي مي شود البته بهتر است آزمون کاملاً موضوعي نباشد وهر آزمون شامل مطالب جديد و مرور مطالب گذشته باشد .

-آزمون ها بهتره دو نوع باشن
-آزمونهایی برای سنجش سواد و توانایی دانش آموز( آزمونهایی که توسط دبیر و یا مدرسه و به طور منظم و با برنامه گرفته میشه )
-آزمونهایی برای گزینش و تعیین موقعیت دانش آموز نسبت به سایرین ( کنکور های آزمایشی منظم که توسط موسساتی خارج از مدسه برگزار میشه)

تو آزمون های خارج از مدرسه ، اگر تعداد شرکت کننده در آزمون زياد باشد مي تواند يک مقياس مناسب براي سنجش دانش آموز در مقايسه با ساير دانش آموزان باشد زيرا مي دانيم نمره کنکور يک نمره مطلق نيست بلکه بستگي به ساير شرکت کننده گان نيز دارد در صورتي که در مدرسه نمره هر شخص مستقل است وبستگي به سايرين ندارد مثلاً نمره ۱۸ نمره ی خوبي است بدون اينکه بخواهيم بدانيم بقيه دانش آموزان چه نمره اي کسب نموده اند .
آزمون باید برنامه ی مشخص و از قبل تعیین شده با بودجه بندی مناسب باشه
آزمونهای داخلی می تونه هر هفته برگزار بشه اما آزمونهایی که به طور سراسری برگزار میشه بهتره سه هفته یک بار یا ماهی یک بار باشه و بعد از اون بلا فاصله کارنامه و رتبه صادر بشه و بعد از آزمون تحلیل آزمون به طور کامل انجام بشه
اگه دبیر یا مشاوری طبق برنامه ی آزمون پیش نمیره نشون دهنده ی ضعف دبیر و یا اون مشاور هست که نمی خواد با آزمون دادن آشکار بشه!!!!!

 اولويت مطالعه دروس :

اولويت مطالعه دروس براي هر رشته بر اساس ضرایب دروس و به ترتيب زير مي باشد :

رشته رياضي :

   *ديفرانسيل وحسابان
   *فيزيک
    *هندسه تحليلي و هندسه ۱و۲
    *رياضيات گسسته وجبر واحتمال
    *شيمي

رشته تجربي :

    *زیست شناسی
    *شيمي
    *فیزیک
    *ریاضی
    *زمین شناسی

اولويت دروس عمومي :

     *ادبيات
     *دین و زندگی
     *عربي
     *زبان

البته میشه گفت درجه ی اهمیت دروس فقط به ضرایب دروس بستگی نداره بلکه در شرایط مساوی درسی که بچه ها توی اون ضعیف تر هستن و تست کممتری می زنن تراز بیشتری رو ایجاد می کنه و کمک بیشتری برای کسب نتیجه می کنه

مفهوم ضرایب دروس:


در گروههای مختلف آزمون سراسری، هر یک از رشته ها دارای ضرایب متفاوتی از دروس آن گروه می باشند. بعنوان مثال در رشته پزشکی( گروه آزمایشی علوم تجربی) ضزیب درس زیست شناسی ۴، ضریب درس ریاضی ۲، ضریب درس شیمی ۳ و فیزیک ۲ است.
برای اطلاع کامل از مفهوم ضریب و نقش آن در امتحان، رتبه و گزینش رشته ها به نکات زیر دقت کنید:
درصد : در آزمون های تستی مثل کنکور امتیاز هر تست درست برابر(۳) ،امتیاز تست بدون جواب(۰) و امتیاز تست با جواب نادرست(۱۱-) است. نمره خام یا درصد خام شرکت کننده در هر درس از فرمول زیر محاسبه میشود:
درصد به خام نمره=(درست جوابهای تعداد-۱/۳ نادرست جوابهای تعداد)/(تستها کل تعداد)  ×۱۰۰
تراز : درصد خام بدست آمده درهر درس در ضریب می شود. عددی که به این تربیت بدست می آید که عدد اعشاری است که برای سهولت آن را در یکی از ضرایب ده(معمولاً ۱۰۰۰) ضریب می کنند تا نمره تراز بدست آید. رتبه  ی داوطلب با توجه به مجموع نمرات تراز وی محاسبه می شود.

حال با توجه به موارد گفته شده مشاهده می کنید که در هر یک از گروههای آزمایشی دروسی  که ضریب بالاتری دارند، از نظر تأثیر در گزینش داوطلب اهمیت فوق العاده زیادی دارند. به عبارت صحیح تر نمره بالا در این دروس شرط لازم برای قبولی است. بنابراین بخوبی می بینید که باید وقت بیشتری را صرف این دروس کنید.

اما این مطلب بدان معنی نیست که می توان از دروس با ضریب پائین (مانند درس عربی با ضریب ۲ ) چشم پوشی کرد. زیرا بالا بودن نمره در دروس با ضریب بالا شما را در موقعیتی قرار می دهد که با دیگران مقایسه شوید. ولی برای قبول شدن شما کافی نیست.

ضریب صفر:

در بعضی از رشته ها، بعضی از دروس دارای ضریب صفر هستند . این بدان معنی است که چگونگی پاسخ گوئی به آن درس، برای آن رشته خاص، تأثیری در نمره شما نخواهد داشت. باید توجه کرد  که تنها به این بهانه، نمی توان از مطالعه بعضی از دروس چشم پوشی کرد. زیرا رشته های مختلف دارای ضرائب متفاوتی از دروس مختلف هستند و از آنجا که قبل از پاسخگوئی به سؤالات آزمون و دریافت کارنامه و رتبه، موقعیت تعیین رشته شما مشخص نیست، بنابراین نمی توانید مطمئن باشید که در تمام رشته های مورد نظر شما ضریب آن درس صفر است. اگر چه بسیاری از داوطلبان با این طرز فکر از مطالعه بعضی از دروس سر باز می زنند و تنها به رشته های خاصی فکر می کنند، اما توصیه ما به شما اینست که تمام دروس را مطالعه کنید و سعی کنید حتی اگر یکبار هم که شده درسی را نیز که ضریب صفر در رشته مورد نظرتان دارد مطالعه کنید و مطمئن باشید که پشیمان نخواهید شد.

تعیین رتبه در هر درس:


همانطور که پیش از این اشاره شد رتبه شما در هر درس با توجه به نمره ی خام شما( درصد ) در همان درس مشخص می گردد و پس از تبدیل به تراز  وضعیت شما را مشخص می کند.
دو نفر ممکنه تو یه درس درصد برابری زده باشند اما چون درس های دیگه هم وجود داره ترازشون برابر نمیشه .کسانی موفق تر هستن که میانگین درصد بالاتری کسب کنن نه درصد بالا در یک یا چند درس!!!
البته در سالهای اخیر معدل دروس نهایی هم برای رتبه تاثیر گذار شده ( تاثیر مثبت ) که این تاثیر برای رتبه های بالای ۴۰۰۰ تا حدودی مشهود ه!!!!



Avatar
فرستنده: u-143390 [آفلاین]

امتیاز دهید :
+1
آمار
776 نفر بازدیدکننده
1 نفر امتیاز داده‌اند

ارسال دیدگاه (0 مورد)

در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.

عضویت در خبرنامه ایمیلی :
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
رضایت مندی مشتری
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره کتاب مجازی
برند محبوب مصرف کنندگان
Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir