بهترین روش خواندن هر درس برای هر فردی متفاوت است و بهترین روشی که یک نفر به کار می گیرد، ممکن است برای فردی دیگر بدترین روش باشد. بنابراین بهترین روش خواندن برای هر درس مخصوصاً ادبیات فارسی بستگی به نوع داوطلب دارد. اگر استراتژی و تکنیک خود را در رابطه با این درس مشخص کنید، خیالتان راحت خواهد شد.
کسانی که این درس را دوست دارند و این درس نقطه قوت آنهاست، فقط بخش تاریخ ادبیات، لغات آخر کتاب و اعلام را حفظ کنند و مروری کلی بر معنای شعر و لغت و پرسش ها و آرایه ها داشته باشند و بلافاصله به سراغ تستها بروند. این افراد همینطوری بدون تست زدن پتانسیل زدن 30 درصد را دارند. چرا که درک آنها از اشعار و کلاً ادبیات بالاست. این افراد آمادگی زدن صد در صد این درس را دارند. پس وقت خود را به تکرار مکررات نگذارند و سراغ تست زنی بروند و تستها را بارها و بارها مرور کنند.
این افراد باید هر درس ادبیات را به دقت بخوانند. از بالا تا پایین. شعرها را دانه به دانه معنی کنند و پرسش های داخل کتاب را نیز بخوانند. استراتژی آنها باید به این ترتیب باشد که ابتدا هر درس را به خوبی بخوانند. اگر حفظیات آنها بسیار ضعیف است باید با نوشتن حفظ کنند. چون نوشتن حافظه آنها را تقویت می کند. بعد از تمام شدن کتابهای ادبیات، باید به سراغ تکه تکه کردن مباحث بروند. یعنی باید حالا همه تاریخ ادبیات ها را بخوانند. قرابت معنایی را از لغات تفکیک کنند. این مرحله تفکیکی بسیار در بالا بردن درصد آنها تأثیر گذار خواهد بود. در این مرحله لغات و املا، زبان فارسی، آرایه های ادبی، تاریخ ادبیات و قرابت معنایی از همدیگر جدا می شوند. بهترین روش خواندن این مباحث جداگانه این است که از یک کتاب کمک آموزشی که به صورت تفکیکی این مباحث را جدا کرده است استفاده کنند و حالا تمامی درسنامه آن را بخوانند. مرحله آخر برای آنها تست زنی است. حالا باید وارد تست زنی مکرر شوند.