احساس فراموشی قبل از امتحان

احساس فراموشی قبل از امتحان

احساس فراموشی یکی از مشکلات دانش آموزان قبل امتحان یا چند روز قبل کنکور است یعنی دانش آموز فکر می کند هر چه که تا الان در مورد یک درس خوانده را از خاطر برده است و دیگر به یاد نمی آورد در این مطلب می خواهیم به علت فراموشی مطالب بپردازیم که آیا واقعا مطالب فراموش شده اند یا نه و در ادامه راهکار هایی برای ماندگاری بیشتر مطالب و کسب نمرات بالا در امتحان و یا آزمون میپردازیم.

 علت این موضوع برای دانش آموزانی که واقعا درس را خوانده اند و تو درس های حفظی مرور کرده باشند و در درس های محاسباتی تمرین فراوان کرده باشند این یک توهم است یعنی شما واقعا مطالب را فراموش نکرده اید بلکه فکر می کنید که فراموش کرده اید برای اینکه از این توهم خارج شوید بروید در آن درس چند تمرین حل کنید تا متوجه شوید اصل مطلب را فراموش نکرده اید فقط ممکن است تو بعضی جزئیات درس مشکل داشته باشید که آن هم با یک مرور چند دقیقه ای مطالب را به خاطر می آورید و یکی دیگر از دلائلی که ممکن است شما این فکر را کنید این است که اضطراب و یا استرس در آن موضوع دارید.

پیشنهاد ما این است که یک برگه بردارید و روی آن تمام مواردی که ذهن شما را مشغول کرده اند را بنویسید و ذهنتان را از مسائل کم اهمیت خالی و آزاد کنید مثلا خیلی ها از این که مورد سرزنش معلم قرار بگیرند می ترسند و… باید این را به شما بگویم که باید تمام تمرکزتان را روی درس و مدرسه تان بگذارید و از خیال بافی های منفی و بر چسب های منفی به معلم هایتان خودداری کنید این افکار و اضطراب ها بازدهی شما را به شدت کاهش می دهند و در نتیجه نهایی شما تاثیرات منفی می گذارند .

سعی کنید دائما با خود جملات مثبت تکرار کنید و به جای خیال بافی به تمرین بیشتر در آن درس مشغول شوید تا بازدهی بهتری داشته باشید و سعی کنید درس ها را درست و اصولی بخوانید ولی بعضی دانش آموزان شب امتحانی هستند و این دوستان بیشتر در معرض فراموشی در سر جلسه ی آزمون هستند ، پیشنهاد ما به شما دانش آموزان عزیز این است که تمام مطالب را برای شب امتحان نگذارید و سعی کنید بالای 90 درصد محتوا را در طول ترم بخوانید تا شب امتحان سردرگم نشوید.

چجوری درس بخوانم تا مطالب را فراموش نکنم؟

  1. مطالب درسی را با دقت کامل و عمیق مطالعه کنید و سعی کنید در بازه مختلف مرور داشته باشید.
  2. در درس های حفظی مرور زیاد داشته باشید و در درس های محاسباتی تمرین زیاد (بارها و بارها گفتم ریاضی را مانند زیست نخوانید ریاضی نیاز به دست به قلم شدن دارند تا دچار فراموشی قبل امتحان نشوید.) 
  3. خلاصه نویسی راز موفقیت شماست (نکته های درس ها را به زبان خودتان یادداشت کنید تا هرگز فراموش نکنید و برای مرور هم که باز یادداشت ها را میبینید سریع متوجه مطلب شوید)
  4. مطالب را دسته بندی کنید (با طبقه بندی مطالب بهتر آن ها را به خاطر می آورید)
  5. هنگامی که می خواهید درس جدید را آغاز کنید حتما مطالب قبلی را در حد چند دقیقه مرور کنید تا هم درس قبلی را مرور کرده باشید و هم مطالب جدید را بهتر یاد بگیرید.
  6. با تمرکز درس بخوانید و با تمرکز آزمون دهید.

نوشتن مفاهیم و نکات مهم باعث تثبیت اطلاعات در ذهن می شود حتما مطالب را یادداشت کنید  و مرور مستمر در درس های حفظی و تمرین زیاد در درس های محاسباتی داشته باشید و سعی کنید مطالب یک مبحث را کامل و دقیق یاد بگیرید و بعد به سراغ درس بعدی بروید.

Avatar
فرستنده: u-120852 [آفلاین]

امتیاز دهید :
0
آمار
582 نفر بازدیدکننده
0 نفر امتیاز داده‌اند

ارسال دیدگاه (0 مورد)

در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.

عضویت در خبرنامه ایمیلی :
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
رضایت مندی مشتری
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره کتاب مجازی
برند محبوب مصرف کنندگان
Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir