تقویت اراده برای درس خواندن!

تقویت اراده برای درس خواندن!

احتمالا برای شما هم پیش آمده که قبل از اینکه بخواهید درس خواندن را شروع کنید، فکر کنید که درس خواندن یا نخواندن چه تاثیر در زندگی من ایجاد خواهد کرد؟ نداشتن انگیزه و اراده کافی مهمترین عاملی است که باعث به وجود آمدن چنین سوالاتی در ذهن ما خواهد شد. پس قبل از هرچیز باید برای خود یک یا چند منبع الهام پیدا کنیم که به ما در افزایش انگیزه برای درس خواندن کمک کنند. قرار است با هم یاد بگیریم که چگونه اراده خود را برای درس خواندن تقویت کنیم. در واقع در پایان ما با هم یاد خواهیم گرفت که چگونه به کمک ۵ روش زیر می‌توانیم اراده و میل بیشتری برای درس خواندن داشته باشیم. پس اگر شما هم دوست دارید راهی برای حل این مشکل پیدا کنید، به هیچ وجه این مقاله را از دست ندهید.

۱- تقسیم بندی کارها به بخش های کوچک 
تصور کنید به یک مهمانی دعوت شده‌اید که روی میزهای آن پر است از خوراکی‌های خوشمزه و رنگارنگ. خب مسلما با دیدن چنین صحنه‌ای شما آماده حمله کردن به سفره می‌شوید! اما صبر کنید، اگر شما یک بشقاب برداشته و از هر غذا مقدار زیادی را داخل آن بگذارید، در پایان چه خواهد شد؟ خب مسلما دیدن یک بشقاب پر و نه چندان زیبا و شلوغ، اشتهای هر کسی را کور خواهد کرد.

اما این مثال چه ربطی به درس خواندن داشت؟

واقعیت این است که درس خواندن هیچگاه به خوشمزگی و دلچسبی مرغ کباب و ماهی نبوده و نیست. به همین دلیل می‌توان گفت اگر شما نتوانید آن حجم زیاد از غذا را میل کنید و از آن لذت ببرید، مسلما حجم زیادی از دروس هم شما را خوشحال نخواهد کرد.
بهترین راه برای مقابله با این مشکل، برنامه ریزی برای درس خواندن است. بهتر است همیشه مطالبی را که قرار است مطالعه کنید را دسته بندی و بخش بخش کرده و کم کم به سراغ آن‌ها بروید. اینگونه از دیدن حجم زیادی از دروس که روبروی شما قرار گرفته وحشت نخواهید کرد. این کار همچنین به شما در افزایش تمرکز و آرامش هم کمک خواهد کرد.

۲- هدف‌گذاری اصولی برای تقویت اراده
تا الان خیلی در مورد هدف گذاری و اهمیت آن در زندگی صحبت کردیم. اما نکته‌ای که امروز قرار است در مورد آن صحبت کنیم تا حد زیادی می‌تواند به شما در تقویت اراده برای درس خواندن کمک کند. برای اینکه بتوانید از هدف‌هایی که تعیین کرده‌اید به بهترین شکل بهره ببرید، بهتر است که آن‌ها را به دو دسته تقسیم بندی کنیم:
اهداف کوتاه مدت
 اهداف بلند مدت

اهداف کوتاه مدت را می‌توان در مطالعه یک فصل از کتاب پیش رویتان خلاصه کرد. دلیل انتخاب این اهداف هم این است که تکمیل کردن آن‌ها به شما انگیزه بیشتری برای درس خواندن خواهد داد. همچنین بر طبق همان اصلی که در مورد اول به آن اشاره کردیم، تقسیم کردن کارها و مطالب به بخش‌های کوچکتر، انجام دادن آن‌ها را ساده تر خواهد کرد.
حال به اهداف بلند مدت می‌رسیم و اهمیت آنها در تقویت اراده برای درس خواندن. اگرچه اهداف کوتاه مدت و رسیدن به آنها شما را در طول مسیر مدام شارژ خواهند کرد. اما عامل اصلی که می‌تواند میل شما را برای ادامه کارها افزایش دهد، همین اهداف بلند مدت هستند. برای مثال تمام اگر تمام کردن یک بخش از کتاب هدف کوتاه مدت شما باشد، هدف بلند مدت شما دیگر تمام کردن کتاب نخواهد بود، بلکه گرفتن نمره مناسب در امتحان مربوط به آن است.
برای اینکه هدف‌گذاری های شما رنگ و بوی جدی تری به خود بگیرند بهتر است که به جای این ‌که مدام مراحل آنرا به خود گوشزد کنید، گاهی هم گریزی به نتایجی بزنید که ممکن است رسیدن به این اهداف برای شما داشته باشند.
 
۳- داشتن ثبات در درس خواندن
افراد زیادی را دیده‌ایم که وقتی چیزی را می‌شنوند، به اصطلاح جو گیر شده و می‌خواهند که آنرا در زندگی خود اعمال کنند. اما متاسفانه خیلی زود بی‌خیال آن شده و به کلی آن را فراموش می‌کنند. نکته مهم یکه وجود دارد این است که وجود ثبات در هر کاری حتی درس خواندن بسیار مهم و ضروری است. اگر درس می‌خوانید، یا دوست دارید که درس بخوانید بهتر است که هر روز (تاکید می‌کنم، هر روز) زمان مشخصی را به درس خواندن اختصاص دهید. حتی اگر این زمان کوتاه باشد. این کار به مرور زمان باعث می‌شود که شما اگر خودتان هم دلتان نخواهد، نتوانید درس خواندن را فراموش کنید.
برای درک بهتر اهمیت ثبات، به این نقل قول از الکس فرگوسن توجه کنید:
«سخت‌ترین کار در زندگی، سخت‌کوشی مداوم است. توانایی‌ها و استعداد شما تنها زمانی ارزش خواهند داشت، که شما به صورت مداوم و روزمره سخت‌کوش باشید و سخت‌کوش باقی بمانید.»

۴-  تقویت اراده برای درس خواندن با استفاده از سبک‌های مختلف یادگیری

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که معمولا افراد مرتکب می‌شوند این است که فکر می‌کنند که مطالب را فقط باید از یک روش مطالعه کنند. اما واقعیت امر این است که ما آدمها با هم متفاوت هستیم و در نتیجه بهتر است که از سبک های مختلف یادگیری برای یاد گرفتن مطالب استفاده کنیم. مهم تر آنکه خود درس‌ها هم در مقایسه با هم تفاوت‌های بسیاری دارند و نمی‌توان همه را به شکل یکسان مطالعه کرد.
مثلا شما بدون حل تمرین نمی‌توانید دروسی مثل ریاضی و فیزیک را به خوبی یاد بگیرید. در حالی که مثلا دروسی مثل تاریخ و جغرافی را می‌توان صرفا با مطالعه کردن کتاب و جزوه آنها به خوبی یاد گرفت. پس بهتر است برای یادگیری اصولی، از روش‌های مختلف استفاده کنید. این خود باعث شده که شما احساس رضایت بیشتری از خود داشته باشید و در نتیجه اراده شما برای درس خواندن تقویت شود.

۵- درس خواندن بخشی از زندگی است، نه همه آن!
مهمترین نکته و بخش این مقاله همین مورد پایانی است. اشتباهی که خیلی از ما مرتکب می‌شویم این است که مطالعه کردن و درس خواندن را به یک مشکل تبدیل می‌کنیم. برای مثال در دوران دانشگاه بسیاری از همکلاسی های من این مشکل را داشتند که به درس خواندن به چشم یک کار سخت و طاقت‌فرسا نگاه می‌کردند. در حالی که ذات دانشجو بودن با درس خواندن همراه است!
بهترین راه برای کاهش این احساس این است که این واقعیت را بپذیریم که درس خواندن نه جزو علایق ما، بلکه بخشی از وظیفه ماست. حقیقت این است که در بسیاری موارد ما مجبوریم کارهایی را انجام دهیم که به آن‌ها علاقه‌ای نداریم. اما هدف از انجام دادن آنها دسترسی به چیزهایی است که آنها را دوست داریم. درس خواندن هم دقیقا وسیله‌ای است برای رسیدن ما به اهداف بزرگتری که در سر داریم.  زمانی که این را بفهمیم، اراده ما برای درس خواندن خود به خود تقویت خواهد شد. 

ارسال دیدگاه (0 مورد)

نام:*
ایمیل:*
سوال: نام خلیج جنوبی ایران؟
پاسخ:*
در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.

عضویت در خبرنامه ایمیلی :
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
رضایت مندی مشتری
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره کتاب مجازی
برند محبوب مصرف کنندگان
Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir