اهمیت شرکت در آزمون های آزمایشی بر کسی پوشیده نیست و هر ساله تعداد زیادی از داوطلبان کنکور در آزمون های آزمایشی مختلف شرکت می کنند. می توان با قاطعیت گفت که اکثر رتبه های برتر حداقل در یک آزمون آزمایشی شرکت کرده اند. آزمون آزمایشی به تو این امکان رو میده که در طول سال بارها و بارها خودت رو در شرایط یک آزمون رسمی مورد سنجش قرار بدی. در این مقاله سعی داریم در ارتباط با اهمیت شرکت در آزمون آزمایشی در سال کنکور نکاتی رو بهت گوشزد کنیم.
کسب تجربه با شرکت در آزمون های آزمایشی
کم نبودند و کم نیستند داوطلب هایی که اطلاعات علمی فوق العاده خوبی داشتند و با شرایط عالی در کنکور شرکت کردند، ولی به دلیل نداشتن تجربه کافی در مدیریت آزمون ، روز خیلی بدی رو تجربه کردند و نتیجه دلخواه خودشون رو به دست نیاوردند. تو باید در طول سال، با شرکت در آزمون های آزمایشی ، مرتبا خودت رو در روز کنکور تصور کنی و مهارت های آزمون دادن رو به صورت حرفه ای یاد بگیری. با شرکت در آزمون آزمایشی این فرصت رو به دست میاری تا نحوه برخورد با سوالات سخت و ساده رو یاد بگیری و به این درک برسی که اگه سوالی سخت و پیچیده به نظر میرسه، برای سایر رقبای تو هم همینطور سخت خواهد بود.
این موضوع خیلی اهمیت داره که با شرکت در آزمون های آزمایشی یاد بگیری از تست های سخت و دارای دام آموزشی رد بشی و زمان خودت رو برای پاسخ دادن به تست هایی که بلد هستی، به راحتی از دست ندی. بدن تو باید عادت کنه که چیزی در حدود ۴ ساعت سر جلسه آزمون با انرژی عالی حاضر بشی و این تواناییه که فقط با شرکت مرتب در آزمون های آزمایشی می تونی در خودت تقویت کنی. یکی دیگه از تجربه های مهمی که با شرکت در آزمون های آزمایشی به اهمیت اون پی می بری، مدیریت زمان در کنکور هست. شاید توی آزمون های اولت با مشکل مدیریت زمان مواجه بشی. اما همین مسئله باعث میشه تلاش کنی زمانت رو برای هر درس مدیریت کنی و سر جلسه کنکور مشکل کمبود وقت نداشته باشی.
داشتن یک برنامه جامع با شرکت در آزمون های آزمایشی
نکته مهم دیگه اینه که آزمون های آزمایشی یک برنامه راهبردی جامع دارند و شما کنکوری ها باید به این مسئله توجه کنید که قراره در طول یک سال تعداد زیادی کتاب رو برای آمادگی درکنکور مطالعه کنید. پس اگه قرار باشه این مطالعه سازماندهی نشده و بی برنامه باشه مطمئنا به مشکل برمی خورید. شما برای برنامه ریزی یا می بایست به مشاور مراجعه کنید و یا با شرکت در آزمون های آزمایشی از یک برنامه جامع برخوردار شوید.
اگه مشاور ندارید حتما از برنامه راهبردی آزمون های آزمایشی برای سازماندهی و برنامه ریزی استفاده کنید. این برنامه راهبردی مسیر شما تا کنکور رو مشخص می کنه. شما باید قبول کنید که با تکیه به تجربه شخصی تون نمی تونید برنامه مطالعه یک ساله درستی برای خودتون ایجاد کنید. دلیل این مسئله اینه که شما تجربه کار با همه مدل های آموزشی رو ندارید. اما یک مشاور کنکور ، تجربه کار با دانش آموزان و مدل های مختلفی رو داره و از طرفی هم برنامه راهبردی آزمون های آزمایشی توسط مشاوره های با تجربه و بر اساس تجربه دانش آموزانی که در سال های گذشته در این آزمون های آزمایشی شرکت کردند تنظیم شده.
مطمئن باشید که با داشتن یه برنامه راهبردی جامع و درست که عوامل زیادی توش در نظر گرفته شده، می تونید بهتر مطالعه کنید و شاهد پیشرفت روز به روز خودتون باشید. این برنامه به خصوص راه حل خیلی خوبی برای اون دسته از کنکوری هایی هست که سردرگم هستند و نمی دونند از کجا باید شروع کنند و زمان بندی برای مرور درس هاشون ندارند. پس بهترین راه، شرکت در آزمون های آزمایشی و بهره بردن از تجربه مشاورین طراح این آزمون ها و تکیه بر برنامه ای است که سال های زیادی برای تعداد بالایی از دانش آموزان کنکوری موثر بوده.
اهمیت آزمون های آزمایشی
وجود جامعه آماری بالا در آزمون های آزمایشی
یکی از دلایل تاکید ما برای شرکت در آزمون های آزمایشی ، جامعه آماری هستش. خب شاید این سوال برای شما کنکوری ها پیش بیاد که جامعه آماری چه تاثیری روی کسایی داره که می خواهند در کنکور شرکت کنند. خب، اهمیت جامعه آماری وقتی مشخص میشه که شما کنکوری ها بخواهید خودتون رو با دیگران مقایسه کنید. پس یکی از مهم ترین دلایل اهمیت شرکت در آزمون های آزمایشی جامعه آماری بالای این آزمون ها هستش.
شاید شما یکی از 30 نفر اول مدسه خودتون باشید و حتی شاگرد اول باشید. اما زمانی که توی آزمون های آزمایشی کنکور شرکت می کنید، نتیجه مطلوبی رو به دست نیارید. این مسئله اصلا جای تعجب نداره. مسئله ای که توی کنکور اهمیت داره تراز شما در یک آزمون آزمایشی با یک جامعه آماری بالا هست؛ چرا که جامعه آماری بالا می تونه امکان پیش بینی رتبه نهایی شما در کنکور رو بر اساس ترازتون فراهم کنه و صرفا رتبه شما در مدرسه نمی تونه کافی باشه.
در واقع شرکت در آزمون های آزمایشی که جامعه آماری بالایی دارند نوعی شبیه سازی واقعی تر برای تشخیص جایگاهتون از نظر علمی محسوب میشه. شاید شما در آزمونی شرکت کنید که جامعه آماری اون فقط ۱۰۰ نفر باشه و شما نفر دهم باشید. اما باید ببینید که در آزمونی که شرکت کننده هاش بیشتر از ۱۰ هزار و یا ۵۰ هزار نفره، چه ترازی رو به دست میارید تا دیدگاه واقع گرایانه تری رو نسبت به وضعیتتون داشته باشید تا بعد از دیدن نتیجه تون تو کنکور شوکه نشوید!
ایجاد انگیزه با شرکت در آزمون های آزمایشی
شما باید بدونید وقتی یه هدف بلند مدت مثل کنکور رو انتخاب می کنید، در طول این مدت یک سری پستی و بلندی هایی در راه رسیدن به هدفتون وجود داره. بیایید واقع بین باشیم. واقعا با انگیزه و با انرژی بودن به مدت چیزی حدود ۱۰ ماه فشرده و پیوسته، توی رسیدن به یک هدفی مثل نتیجه خوب گرفتن در کنکور کار خیلی سختیه و خیلی ها از پسش بر نمیان. خب می دونید چرا این موضوع اینقدر پیچیده و سخته و شما ممکنه انگیزه تون رو از دست بدید؟ این مسئله به خاطر اینه که شما به مدت ۱۰ ماه تا کنکور نتیجه ملموسی از پیشرفت و کار خودتون نمی بینید. اما با شرکت در آزمون های آزمایشی ، هر دو الی سه هفته یک بار کارنامه می گیرید و نتیجه کارتون رو به شکل ملموسی مشاهده می کنید.
کارنامه هایی که با شرکت در آزمون های آزمایشی کنکور دریافت می کنید، دو حالت دارند. حالت اول اینه که شما توی کارتون پیشرفت کردید و ترازتون از دفعه قبل بهتر شده، خب این موضوع باعث افزایش انگیزه تون میشه. توی حالت دوم ممکنه شما افت تراز داشته باشید، نگران نباشید چون این کارنامه به شما میگه راهی که رفتید اشتباه بوده و یا باید تلاشتون رو بیشتر کنید و یه سری تغییرات ایجاد کنید.
البته ممکنه یه حالت سومی هم وجود داشته باشه و اون هم اینه که شما افت ترازتون رو می بینید و انگیزه تون رو از دست می دید. شاید بپرسید چرا این اتفاق رخ میده؟ خب باید گفت که به خاطر اینکه شما نگرش اشتباهی به آزمون آزمایشی دارید و در حقیقت دنبال مقصر هستید. پس بهتره بدونید که تو این حالت زمانی پیشرفت می کنید و ترازتون بالاتر میره که روشتون رو تغییر بدید. مطمئن باشید با اصرار روی یه روش اشتباه، هرگز نتیجه بهتری به دست نمیارید. این موضوع می تونه باعث بشه از آزمون فاصله بگیرید و انگیزه تون رو از دست بدید. پس یکی از خطراتی که ممکنه در ماه های آینده هدف شما برای کنکور رو به خطر بندازه، اینه که بعد از نگرفتن نتیجه مطلوب از آزمون های آزمایشی و پیشرفت نکردن، به جای اینکه روشتون رو تغییر بدید آزمون رو مقصر بدونید و ازش فاصله بگیرید. شما باید بدونید که اگه از آزمون های آزمایشی فاصله بگیرید، تک و تنها می شوید و دیگه نظارتی روی روند کارتون وجود نداره؛ به علاوه مطمئن باشید اگه چنین اتفاقی بیافته، نتیجه گرفتن در کنکور براتون خیلی سخت و حتی غیرممکن میشه. چون خودتون رو از یک ارزیاب همیشگی به نام آزمون آزمایشی محروم کرده اید.
اجبار ناشی از آزمون های آزمایشی
یکی دیگه از فاکتورهای مهم در مورد اهمیت شرکت در آزمون های آزمایشی ، وجود اجبار اعمال شده از طرف برنامه درسی و راهبردی آزمون هستش. شما باید بدونید که اگه می خواهید در آزمون آزمایشی شرکت کنید باید مباحث ذکر شده در برنامه آزمون رو مطالعه و خودتون رو آماده کنید. این اجبار باعث میشه تا شما در زمان بندی مشخصی مباحث مشخصی رو بخونید و جمع بندی کنید.
جالب اینجاست که اگه آزمونی در کار نباشه، شما ممکنه یک روز رو بدون هیچ دغدغه ای درس نخونید و زمان رو از دست بدید. اما وقتی بدونید در تاریخ مشخصی باید در آزمون آزمایشی شرکت کنید، خودتون رو ملزم می کنید که به برنامه از پیش تعیین شده برسید و برای رسیدن به برنامه تون حسابی تلاش می کنید. در واقع آزمون آزمایشی شما رو مجبور می کنه که به برنامه تون پایبند باشید. پس فاکتور اجبار باعث میشه تا شما خیلی تلاش کنید و کم کاری احتمالی رو کنار بذارید.