پردرآمدترین رشته های دانشگاهی در ایران

پردرآمدترین رشته های دانشگاهی در ایران

پردرآمدترین رشته های دانشگاهی در ایران کدام اند؟ رشته های مهندسی، رشته وکالت و… هنوز هم جزوء پردرآمدترین رشته ها محسوب می شوند؟ باید بگویم خیر! در این مطلب پردرآمدترین رشته های دانشگاهی در ایران را بررسی و مرور می‌کنیم. 

پولدار شدن یکی از مهم ترین دلایل دانش آموزان برای رفتن به دانشگاه و انتخاب پردرآمدترین رشته های دانشگاهی در ایران است.

دکتر و مهندس شدن آرزوی خیلی از دانش آموزان امروز ما می باشد اما انتخاب رشته تحصیلی پردرآمد و مورد علاقه تنها تکه کوچکی از پازل تشخیص یک رشته تحصیلی ایده آل است و موارد دیگری چون هزینه های تحصیلی و اطلاعات شغلی نیز حائز اهمیت می باشد.

متاسفانه امروز به این باور رسیده ایم که فقط رشته های مهندسی، دکتری و وکالت جزء رشته های پردرآمد در ایران می باشند. اما از رشته های چون فنی و حرفه ای و اکثر رشته های علوم انسانی غافل شده ایم.

در نشریه نیوجاب نیویو فهرستی از پردرآمدترین مشاغل دنیا در سال میلادی جدید منتشر شد که رشته های مدیریت، علوم ارتباطات، علوم کامپیوتر، طراحی و گرافیک، مهندسی نفت و مهندسی مکانیک در صدر لیست بودند.

اما سوالی که در این بخش مطرح می شود این است که هم اکنون در ایران با توجه به شرایط اقتصادی و دیگر مسائل چه رشته هایی بازار کار خوبی دارند؟

رشته های مهندسی در سال های اخیر بر خلاف دوره های گذشته، بازار کار خوبی ندارد. خیلی از فارغ التحصیلان رشته های مهندسی صرف نظر از حقوق و درآمد بالا بدنبال کار هستند. عصر، عصر تکنولوژی و کامپیوتر و فناروی اطلاعات است به همین دلیل ما به شما می گوییم در صدر رشته های پردرآمد، حتما رشته کامپیوتر و رشته MBA را مشاهده خواهید کرد.

بازی‌های اندرویدی، اپلیکیشن ها، نرم افزارهای مختلف آموزشی و… همه نشان دهنده نیاز بازار کار به مهندسین کامپیوتر و در راس آنها برنامه نویس های حرفه ای است. علاوه بر آن مدیریت و بازاریابی این دسته از مشاغل خود نیاز به افراد متخصص در امر بازاریابی و مارکتینگ دارد. به همین خاطر مدیریت اجرایی و MBA از مشاغلی است که امروز در هر صنعتی به آن نیاز است.

با توجه به مطالبی که گفته شد در ذیل لیستی از رشته های دانشگاهی که هم اکنون در صنعت و بازار کشور پرطرفدار و پردرآمد هستند را معرفی می کنیم.

پردرآمدترین رشته های دانشگاهی در ایران
رشته کامپیوتر

 

 
 

 

رشته کامپیوتر رشته روز و رشته آینده است که باعث جهانی شدن اطلاعات و ارتباطات شده است. همانطور که مردم دنیا به نیروی برق وابسته اند در سال های آینده به شبکه اینترنت وابسته می شوند. اتفاقی که هم اکنون نیز افتاده است.

روند رو به رشد استفاده از کامپیوتر در زندگی روزانه، اشتغال فارغ التحصیلان این رشته را فراهم کرده است که بتوانند در قالب شرکت های تولید کننده قطعات، شرکت های تولیدی و خدماتی، شرکت های تولید کننده نرم افزارها و هر شرکتی که نخواهد از این غافله عقب بماند، فعالیت داشته باشند.

رشته کامپیوتر دارای دو گرایش سخت افزاری و نرم افزاری است. فارغ التحصیلان گرایش نرم افزار در صورتی که از برنامه نویسان حرفه ای باشند به دلیل نیاز هر شرکت به این گرایش، می تواند با درآمد بالا براحتی جذب بازار کار شوند.

رشته مدیریت MBA

 

 
 

 

MBA یکی از پرطرفدارترین و پر سودترین رشته های دانشگاهی می باشد که در دوره کارشناسی ارشد سومین مدرک در مدیریت کسب و کار به حساب می آید و بطورکلی برای ایجاد مهارت های مختلف مدیریتی در مهندسان رشته های مختلف به کار می رود.

از بازار کار خیلی خوبی برخوردار است چون در تمامی شرکت ها و سازمان های دولتی و غیر دولتی نیاز به نیروی دارای مهارت در زمینه مدیریت بازاریابی و مارکتینگ، مدیریت استراتژیک، مدیریت منابع انسانی، تجارت و کارآفرینی نیاز است.

رشته مدیریت بازرگانی گرایش بیمه

 

 
 

 

فارغ التحصیلان این رشته به دلیل داشتن اطلاعات وسیعی در مورد بازرگانی و بازاریابی، روابط انسانی و امور مالی و اقتصادی بخصوص بیمه، می توانند به عنوان مدیران اجرایی در شرکت های بیمه مشغول بکار شوند. یا به عنوان مشاور بیمه ای با این موسسات همکاری داشته باشند.

اگر فارغ التحصیلان رشته مدیریت بیمه از روابط عمومی بالایی برخوردار باشند و خودمانی‌تر بگوییم زبر و زرنگ باشند می تواند به عنوان عامل فروش شرکت های بیمه وارد بازار کار شوند.

رشته علوم آزمایشگاهی

 

 
 

 

شناخت علل ایجاد بیماری ها ی مختلف و عوامل ایجاد کننده آنها از وظیفه مهم رشته علوم آزمایشگاهی است. رادیولوژی، رشته های توان بخشی و … از گرایش های این رشته است.

این رشته از نظر کاربرد و بازار کار، یکی از رشته های خوب و البته پردرآمد محسوب می شود. اغلب فارغ التحصیلان این رشته براحتی می توانند وارد بازار کار شوند.

رشته داروسازی

 

 
 

 

رشته داروسازی در چک کردن نسخه مریض در داروخانه و فروختن دارو خلاصه نمی شود.

داروسازی فقط یکی از تخصص های فارغ التحصیلان این رشته می باشد. زمینه کاری این افراد شامل ارائه خدمات دارویی، مشاوره دارویی و بررسی روش های دارو سازی و ضعف های احتمالی موجود در رژیم های دارو درمانی می باشد. این رشته از بازار کار خوبی برخوردار است. هم اکنون نیروهای متخصص در زمینه داروسازی در ایران کم است.

در یک بیمارستان به ازای هر 110 تخت، یک دکتر داروساز بالینی و دو دکتر داروساز عمومی مورد نیاز است. در حال حاضر حدود 97 درصد داروهای مورد نیاز کشور در کارخانه های متعدد داروسازی داخل کشور ساخته می شود که بدون شک متخصصان مورد نیاز در این کارخانه ها، فارغ التحصیلان این رشته می باشند.

هم اکنون از بین 90 درصد فارغ التحصیلان این رشته، 80 درصد آنها جذب داروخانه ها شده و مابقی در صنایع داروسازی و آرایشی یا در کارهای اجرایی وزارت بهداشت و درمان فعالیت می کنند.

رشته دندان پزشکی

 

 
 

 

با وجود اینکه فارغ التحصیلان زیادی در این رشته فارغ التحصیل شده اند و تقریبا این رشته از لحاظ تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی، به مرز اشباع رسیده است منتها همچنان در کشورهای جهان سوم نیاز به این رشته احساس می شود.

پیش بینی شده است در 2030 میلادی بهداشت دهان و دندان مردم به اندازه ای خوب خواهد شد که دیگر نیاز به دندان پزشکی عمومی نخواهد بود و فقط بصورت تخصصی افراد در این حرفه فعالیت می کنند. اما در حال حاضر دندان پزشک های ما جزوء افراد پردرآمد جامعه محسوب می شوند.

پیراپزشکی
تا سال 2022 پیش بینی شده است جزو رشته های پردرامد محسوب شود و رشد 37 درصدی داشته باشد، فارغ التحصیلان این رشته محدودیت های پزشکی نظیر هزینه کردن در دانشکده های پزشکی، شرکت در طرح های پزشکی و پرداخت هزینه بیمه تخلفات پزشکی احتمالی را ندارند.

کاردرمانی و فیزیوتراپی

 

 
 

 

این رشته ها قطعا جزء یکی از رشته های پردرآمد در ایران می باشد که پیش بینی شده تا سال 2022 به تربیت 29 و 36 درصد رشد داشته باشد. بخصوص که آمار سن پیری جامعه متاسفانه بالا رفته است.

در حال حاضر فارغ التحصیلان این رشته می توانند در مراکز دولتی مانند بیمارستان ها، مراکز توان بخشی یا حتی فدراسیون های ورزشی فعالیت داشته باشند یا بعد از گذراندن دروان طرح و بدست آوردن 6 سال سابقه کار در بیمارستان ها و… خود اقدام به تاسیس کلینیک خصوصی فیزیوتراپی کنند.

رشته های پزشکی

فارغ التحصیلان رشته پزشکی اگر فقط کمی صبر داشته باشند و بتوانند در دوران تحصیل مهارت و دانش خود را بالا ببرند می توانند در آینده یک پزشک سرشناس با درآمد بالا شوند. بعد از فارغ التحصیلی می توانند به عنوان پزشک عمومی مطب زده یا در درمانگاه و بیمارستان های دولتی یا خصوصی مشغول بکار شوند.

اما در صورتی که قصد ادامه تحصیل داشته باشند می توانند برای ادامه تحصیل، یکی از رشته های زیر را که به عنوان رشته های پردرآمد پزشکی محسوب می شوند انتخاب کنند:

  • متخصص زیبایی که گوش، حلق و بینی و متخصص پوست و مو است که امروز در صدر لیست ما قرار دارد و دلیلش هم کاملا واضح است. گرایشی که امروز مردم به زیباتر شدن و زیباتر دیده شدن در جامعه پیدا کرده اند دلیل پولساز بودن این رشته می باشد.
  • متخصص بیمای های قلبی و عروقی
  • متخصص مغز و اعصاب
  • متخصص بیماری های عمومی
  • متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری
  • متخصص بیماری های گوارشی

ارسال دیدگاه (0 مورد)

در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.

عضویت در خبرنامه ایمیلی :
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
رضایت مندی مشتری
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره کتاب مجازی
برند محبوب مصرف کنندگان
Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir