بکارگیری روشهای خاص برای دانش آموزانی که بازیگوش و حواس پرت هستند میتواند، کمک شایانی به آنها در یادگیری دروس کند.
دلایل متعددی وجود دارد که باعث بی حواسی و از بین رفتن تمرکز دانشآموزان سر کلاس درس میشود. این موضوع منجر به افت تحصیلی آنها شده و به مرور به دلیل شکستهای کوچک در امر سوادآموزی شده و حتی کودکان را از درس زده میکند. بهترین کار، شناسایی این مشکلات و رفع آنها به کمک والدین است.
کمبود خواب
با وجود مشغله کاری زیاد به موقع خوابیدن کمی سخت است، اما کودکان حتی نوجوانان، روزانه به ۹ ساعت خواب نیاز دارند. نتایج بررسیها نشان میدهد، کودکانی که بیشتر میخوابند عملکرد بهتری در مدرسه دارند. کودکانی که کمبود خواب دارند، همیشه حالت خواب آلودگی دارند و اغلب بیش از حد فعال و بی قرارند. برای این که آنها یک خواب کامل داشته باشند، قبل از خواب نگذارید با دستگاههای الکترونیکی بازی کنند. بهتر است اتاق خواب را تاریک کنید.
نخوردن صبحانه
دانش آموزانی که صبحانه نمیخورند در مدرسه تمرکز کمتری دارند. البته فقط خوردن صبحانه کافی نیست و باید غذاهای مناسب مصرف کرد. غذاهای فرآوری شده و مواد پر شکر مانند برخی از برشتوکها (کورن فلکس) مناسب نیست. گزینههای مناسب تخم مرغ آب پز، نان تست، غلات، میوه تازه همراه با ماست ساده و… است. کودک را کمی زودتر از خواب بیدار کنید تا صبحانه میل کند.
کمبود آب
نتایج یک بررسی جالب درباره تأثیر مصرف آب در کودکان نشان میدهد که مصرف آب قبل از امتحان، تمرکز را افزایش میدهد. کودکان بین ۵ تا ۸ سال به مصرف روزی یک لیتر آب، کودکان بین ۹ تا ۱۲ سال به مصرف یک و نیم لیتر و افراد بالای ۱۳ سال به مصرف ۲ لیتر آب نیاز دارند. از آن جا که کودکان متوجه کم آبی بدن خود نمیشوند، لازم است مرتب به آنها یادآوری شود.
ضعیف شدن بینایی
گاهی مشکل دید در کودکان، مشخص نیست و کودک نمیفهمد که مانند دیگر همکلاسیهای خود درست نمیبیند؛ بنابراین دچار خستگی، بی حوصلگی و… در کلاس میشود. اگر کودک با مشکل نوشتن از روی تخته مواجه است، یا هنگام خواندن خط را گم میکند، چشم هایش را میمالد، از سردرد شکایت میکند یا خیلی نزدیک تلویزیون مینشیند، بهتر است او را برای معاینه نزد چشم پزشک ببرید.
اذیت و آزار دیگران
اگر دانش آموز از صحبت کردن در کلاس امتناع میکند و دیگر نمیتواند روی تکالیف داده شده تمرکز کند، احتمال دارد که توسط دانش آموزان دیگر مورد اذیت و آزار قرار میگیرد. این افراد در منزل بیش از حد حساس، عصبی و پنهانکار میشوند و از رفتن به مدرسه امتناع میکنند. این موضوع یک مشکل جدی روحی و روانی است که باید با کمک یک متخصص، برطرف شود.
اختلال بیش فعالی
اگر علت نداشتن تمرکز، موارد ذکر شده نبود، احتمال دارد کودک شما دچار اختلال بیش فعالی باشد. علائم این اختلال شامل آرام ننشستن در یک مکان، حواس پرتی مکرر، انرژی بیش از حد و… است. این کودکان را باید هرچه سریعتر نزد پزشک ببرید.