خانه‌اي ‌آرام براي روزهاي امتحان

خانه‌اي ‌آرام براي روزهاي امتحان

كم‌كم به روزها و ماه‌هاي امتحانات بچه‌ها نزديك مي‌شويم. گروهي امتحانات پايان سال تحصيلي را در پيش دارند و عده‌اي هم كنكور دانشگاه‌ها. اما هر چه باشد همه امتحان دارند؛ تفاوتي ندارد فرزند ما كلاس اول دبستان باشد يا سال آخر دانشگاه؛ اضطراب معمولا همراه همه امتحان‌هاست!

شما هم امتحان مي‌دهيد

در اينجا وظيفه والدين است كه با آرامش و برنامه‌ريزي به فرزندان خود بيش از پيش كمك كنند. البته هر چه اين بچه‌ها كوچك‌تر باشند، نقش والدين نيز مهم‌تر است. آنها بايد محيطي آرام و به دور از تنش ايجاد كرده و به آرامش فكري فرزندشان كمك كنند. همچنين بايد نسبت به خواب و تغذيه او نيز دقت داشته و مواد غذايي مورد نياز را فراهم كنند.

اگر شما هم مي‌خواهيد براي موفقيت فرزندتان به او كمك كنيد و در روزهاي امتحان همراهش باشيد، سعي كنيد در اولين مرحله خانه را آرام كرده و فضاي مناسب درس خواندن را برايش ايجاد نماييد. البته اين شرايط بايد تا آخرين روز امتحانات نيز حفظ شده و تغيير نكند. بنابراين در اين روزها تا حد امكان از مهمان دعوت كردن و رفت و آمد خودداري فرماييد. البته فراموش نكنيد كه مهمانان هر چقدر هم كه كم سر و صدا باشند، باز تغيير محسوسي در آرامش و فضاي خانه ايجاد خواهند كرد. به همين دليل دانش‌آموز نخواهد توانست تمركز كافي و لازم را براي مطالعه داشته باشد.همچنين لازم است مكاني ثابت براي درس خواندن او تعيين كنيد. دانش‌آموز بايد بداند در كدام قسمت خانه مي‌تواند درس خوانده و تكاليفش را انجام دهد. اگر چنين شرايطي براي او فراهم نشود، او ممكن است پشت ميز غذاخوري، مقابل تلويزيون و روي تختخواب مشغول مطالعه شده و در نتيجه قدرت تمركز و يادگيري او نيز كاهش مي‌يابد.

در اولين مرحله خانه را آرام كرده و فضاي مناسب درس خواندن را برايش ايجاد نماييد. البته اين شرايط بايد تا آخرين روز امتحانات نيز حفظ شده و تغيير نكند.

گاهي حتي لازم است براي موفقيت بيشتر او چيدمان خانه را تا حدي تغيير دهيد. همانطور كه مي‌دانيد، مطالعه به تمركز نياز دارد. بنابراين بايد اسباب و لوازمي كه تمركز او را از بين مي‌برند، از جلوي ديد جمع كرده و در مكاني ديگر قرار دهيد. البته اگر فرزند شما نسبت به اين شرايط اعتراض كرد، برايش توضيح دهيد كه اين وضعيت موقت است و پس از امتحانات همه چيز به حالت قبل باز مي‌گردد.

تماشاي تلويزيون هم در اين دوران بايد محدود شود. پس اگر در اتاق شخصي او تلويزيون قرار دارد، بهتر است آن را از آنجا خارج كنيد. همچنين دقت داشته باشيد كه نور، گرما، سرما و ديگر شرايط اتاق براي درس خواندن مناسب باشد، در غير اين صورت دانش‌آموز زود خسته شده و ادامه نخواهد داد.

علاوه بر اين موارد، اتاق بايد تميز و مرتب بوده و تا حد امكان فضايي به هم ريخته در خانه وجود نداشته باشد. نامرتب بودن اتاق استرس دانش‌آموز را افزايش داده و نتيجه مطلوبي نخواهد داشت.

همچنين سعي داشته باشيد در اين روزها سفرها را نيز تعطيل كنيد؛ چه سفرهاي كوتاه‌مدت و چه طولاني. در واقع تفاوت زيادي وجود ندارد و دانش‌آموز در سفر نمي‌تواند به خوبي درس خوانده و براي امتحان آماده شود.

شايد تصور مي‌كنيد كه سفر و تغيير روحيه براي او مفيد و حتي لازم است. اين مطلب درست است و سفر حتما به بهبود روحيه دانش‌آموزان كمك مي‌كند، اما بدانيد كه بهترين زمان سفر روزهايي است كه استرس و نگراني امتحان وجود ندارد. پس اين چند روز را هم تحمل كنيد و پس از امتحانات با خيال راحت راهي سفر شويد.

دانش‌آموزي كه بدون صرف غذا در جلسه امتحان حاضر شود، انرژي نداشته و در نتيجه هوشيار و متمركز نخواهد بود. در واقع بدون تغذيه صحيح، كارايي او كاهش چشمگيري يافته و نتايج امتحانش نيز راضي‌كننده نخواهد بود.

 

 
 

 

بخور و نخورهاي روزهاي امتحان

اگرچه تغذيه بچه‌ها هميشه مهم است و بايد به آن توجه داشت، اما روزهاي امتحان اهميتي ويژه دارند و بايد بيشتر به فكرش بود.

متاسفانه اغلب دانش‌آموزان عادت كرده‌اند كه در چنين روزهايي بدون خوردن غذا، در جلسه حاضر شده و مشغول امتحان شوند. آنها اضطراب و نگراني را دليل خوبي براي اين كار مي‌دانند، غافل از اين‌كه با غذا نخوردن تنها شرايط را بدتر ساخته‌اند.

دانش‌آموزي كه بدون صرف غذا در جلسه امتحان حاضر شود ، انرژي نداشته و در نتيجه هوشيار و متمركز نخواهد بود. در واقع بدون تغذيه صحيح، كارايي او كاهش چشمگيري يافته و نتايج امتحانش نيز راضي‌كننده نخواهد بود. بنابراين سعي كنيد حتما مواد غذايي مفيد و مورد نياز به او برسد و بخصوص صبحانه را نيز فراموش نكرده و او را حتما براي خوردن وعده‌اي كامل و مغذي بيدار كنيد. براي انتخاب ميان وعده‌ها نيز دقت كافي داشته و از مواد غذايي مفيد مانند انواع آب ميوه‌هاي طبيعي، ميوه‌ها، سبزيجات و آجيل استفاده كنيد. البته اگر بچه‌هاي شما اشتها نداشته و بخوبي غذا نمي‌خورند، به شيوه‌هاي مختلف آنها را تشويق به غذا خوردن كنيد. مثلا مي‌توانيد با افزودن چاشني‌ها، طعم جديدي به غذا داده و آنها را ترغيب كنيد تا از آن بچشند.علاوه بر تغذيه، در شب‌هاي امتحان به خواب كافي و بموقع دانش‌آموز نيز اهميت دهيد. در واقع بيدار ماندن تا نيمه‌هاي شب و درس خواندن در اين دقايق، نه تنها به او كمكي نمي‌كند، بلكه حتي مي‌تواند تاثيري منفي نيز داشته باشد.

 

 
 

 

توصيه هايي به والدين‌

هيچ وقت در شب‌هاي امتحان به فرزندانتان بيش از حد فشار روحي - رواني وارد نكنيد. شما بايد تا حد امكان استرس‌هاي او را كاهش داده و با صحبت كردن به او آرامش دهيد. پدر و مادر مي‌توانند به فرزندشان اطمينان دهند كه نتيجه خوبي خواهد گرفت و آنها هميشه از فرزندشان راضي هستند.

ارسال دیدگاه (0 مورد)

در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.

عضویت در خبرنامه ایمیلی :
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
رضایت مندی مشتری
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره کتاب مجازی
برند محبوب مصرف کنندگان
Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir