نکته‌هایی در مورد روش های درس خواندن در فصل امتحانات

نکته‌هایی در مورد روش های درس خواندن در فصل امتحانات

یکی از روش‌ های صحیح درس خواندن برای امتحان این است که در قدم اول توجه به این نکته ضروری است که به تعداد دانش‌آموزان روی کره زمین روش‌ها و سبک‌های مختلف

سوال اصلی اینجاست که والدین باید دانش‌آموزان را به حال خود رها کنند یا باید در این مساله دخالت کنند و برای حل مسائل درسی پا به پای بچه‌ها پیش بروند؟ در این نوشتار با ما همراه باشید تا به شما بگوییم چگونه می‌توانید در فصل امتحانات به فرزندان‌مان برای گرفتن نتیجه بهتر و مطلوب‌تر کمک کنیم.


1- در فصل امتحانات در روش درس خواندن فرزندتان دخالت نکنید 

برای درس خواندن در فصل امتحانات وجود دارد پس اگر روش درس خواندن فرزند دختر یا پسرتان در فصل امتحانات شبیه روش درس خواندن دختر خاله، پسر عمو یا دوست صمیمی‌اش نیست لازم نیست بد به دل‌تان راه بدهید. قدم اول این است که بدانید باید فضایی آرام‌بخش، دلگرم‌کننده همراه با القای حس اعتماد‌به‌نفس در منزل برای فرزند دانش‌آموزتان فراهم کنید.

یادتان باشد آن‌ها در مدرسه به اندازه کافی از سوی معلمان و مشاوران در مورد روش‌های درس خواندن و البته لزوم درس خواندن راهنمایی شده‌اند پس الان زمان مناسبی برای توضیح دادن در مورد این مسائل نیست. به جای این‌که در مورد روش درس خواندن خود و اطرافیان‌تان در دوران تحصیل صحبت کنید بهتر است با ایجاد فضایی گرم و صمیمی امکان رشد استعداد فرزندتان را فراهم کنید و البته به آن‌ها القا کنید که خودشان مسوول نحوه درس خواندن‌شان هستند و البته شما هم به روش و سبک درس‌خواندشان اطمینان دارید و احترام می‌گذارید. مطمئن باشید اگر فرزند شما اهل مطالعه اندک باشد با موعظه‌های شما روش درس خواندن در فصل امتحانات را تغییر نخواهد داد و چه بسا همان مطالعه اندک را هم کنار بگذارد.

 

 
 

 

2- در فصل امتحانات از برنامه امتحان فرزندتان آگاه باشید

یکی از بهترین کارها این است که در برای درس خواندن فصل امتحانات از برنامه امتحانی فرزندتان آگاه باشید. یکی از روش های صحیح درس خواندن این است که برنامه امتحانی را روی در یخچال یا کابینت یا میز توالت اتاق‌تان بچسبانید تا جلوی چشم‌تان باشد. با تمام شدن هر امتحان روی برنامه زمانی آن را با ماژیک هایلات نشانه‌گذاری کنید، این کار هم فشار را از روی شما و فرزندتان برمی‌دارد و هم به هر دو طرف احساس آرامش می‌دهد.

 

 
 

 

3- مطمئن شوید که فرزندتان در جلسه امتحان حاضر شده است

در فصل امتحانات لازم است که توجه و کنترل غیر‌مستقیم بیشتری روی فرزندان‌تان داشته باشید. اگر شاغل هستید و معمولا زودتر از فرزندتان از منزل خارج می‌شوید مطمئن شوید که فرزندتان در جلسه امتحان حاضر شده است. بهتر است قبل از این‌که از منزل خارج شوید با فرزندتان در حالی یونیفرم مدرسه را پوشیده صبحانه بخورید و حتی‌الامقدور او را تا جلوی در مدرسه یا سرویس مدرسه همراهی کنید.

4- در روز امتحان برای فرزندتان وقت بگذارید

بهتر است در روز امتحان وقت بیشتری برای فرزند دانش‌آموزتان بگذارید. برای مثال تغذیه مناسب شامل میوه، آجیل و مغزها، خرما، بیسکوییت‌ و خوراکی‌هایی از این دست مهیا کنید تا اگر میلی بهخوردن صبحانه یا ناهار ندارد قبل از شروع آزمون میل کند. آب آشامیدنی را فراموش نکنید. اگر فرزندتان از عینک استفاده می‌کند به او یادآوری کنید که عینکش را فراموش نکند. اگر برای امتحان آن روز نیاز به خط‌کش، ماشین‌حساب یا پاک‌کن دارد آن‌ها را برایش فراهم کنید. فرمول‌ها و کلمات حفظ‌ کردنی را در صورت درخواست فرزندتان با صدای بلند با هم مرور کنید و به او اطمینان بدهید که همه چیز مرتب و او برای امتحان آماده است

5- در فصل امتحانات تشویق را فراموش نکنید و از طعنه و تحقیر بپرهیزید

کلمات ناراحت‌کننده، طعنه‌آمیز و مسخره کردن اجازه فعالیت‌های مفید را از هر کسی سلب می‌کند، حالا تصور کنید که شما این روش را برای فرزند دانش‌آموزتان که استرس و فشار امتحان را هم تحمل می‌کند به کار ببرید. آیا شما خودتان حاضرید طعنه، نیشخند و کلمات تحقیرآمیز بشنوید و با وجود این، کارها را آن‌طور که انتظار می‌رود پیش ببرید. با تشویق و تأیید فرزندتان احساس اعتماد‌به‌نفس و اطمینان را در او تقویت کنید. در این صورت به نحو شگفت‌انگیزی او احساس می‌کند که قادر است از پس سخت‌ترین شرایط و امتحانات بربیاید. قادر است بیشتر مطالعه کند، تمرین کند، یاد بگیرد و البته یادگیری برایش تبدیل به مقوله‌ای جذاب و دلگرم‌کننده می‌شود. مطمئن باشید که برای تشویق به درس خواندن فصل امتحانات لحن گرم و صمیمی شما تاثیر تایید و تشویق را صد‌چندان می‌کند.

p> 

 
 

 

6- با فرزندتان صمیمی باشید

همیشه اوضاع بر‌وفق مراد نیست. گاهی ممکن است فرزندتان با یک درس نتواند ارتباط خوبی برقرار کند. ممکن است از آن درس خوشش نیاید، در یادگیری آن ضعف داشته باشد یا گاهی ممکن است معلم نتواند آن‌طور که باید و شاید یک درس را به فرزند شما یاد بدهد و منظورش را برساند. از جمله روش های صحیح درس خواندن برای امتحان در این‌گونه موارد به جای نصیحت و قضاوت کردن یا حتی مقصر دانستن فرزندتان با او همدردی کنید و به صحبت‌هایش گوش دهید، با او مشورت کنید و اگر لازم است از معلم خصوصی برای آموزش بهتر فرزندتان کمک بگیرید یا با معلم خودش درباره این مشکل صحبت کنید تا بهترین راه‌حل را برای رفع مشکل پیدا کنید.

7- در فصل امتحانات مطمئن شوید فرزندتان به طور متعادل مطالعه و استراحت می‌کند

توانایی برقرار کردن تعادل میان زمان مطالعه و استراحت در فصل امتحانات یک اصل اساسی است. بعد از اتمام هر امتحان دانش‌موز باید به اندازه کافی استراحت کند تا برای امتحان بعدی توان و تمرکز کافی پیدا کند. فراموش نکنید که مطالعه در ساعت‌های پایانی شب به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود. به فرزندتان کمک کنید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند تا شب‌ها زودتر بخوابد و در طول روز مطالعه کند تا هم تمرکز کافی داشته باشد و هم به دلیل نداشتن خواب کافی سلامتش در ایام امتحانات به خطر نیفتد.

8- امتحان وظیفه دانش‌آموز است نه والدین

لازم است در طول سال ارتباط خود را با مدرسه فرزندتان حفظ کنید و با به توصیه مشاوران درسی فرزندتان عمل کنید. فراموش نکنید که ارتباط هر چه بیشتر شما با مدرسه و معلمان باعث خواهد شد فرزندتان با دلگرمی بیشتری درس‌ها را دنبال کند. در ملاقات با معلمان و مشاوران از راهنمایی‌ها و توصیه‌های آن‌ها حداکثر استفاده را ببرید و این آگاهی را پیدا کنید که چه ‌کارهایی به سود فرزندتان است و چه‌ کارهایی بی‌نتیجه است. به این ترتیب فرزندتان برای درس خواندن فصل امتحانات به مشکل کمتری برخورد خواهد کرد.

9- دانش‌آموزان نصیحت را دوست ندارید

فراموش نکنید که اکثر قریب به اتفاق دانش‌آموزان از نصیحت در مورد نحوه و شیوه درس خواندن فراری هستند. در طول سال سعی کنید وقت و بی‌وقت آن‌ها را نصیحت نکنید. وقت‌شناس باشید و مطمئن باشید در زمان‌هایی که فرزندتان عصبی و ناراحت نیست و فضایی صمیمی و دوستانه مهیاست در مورد نحوه درس خواندن به او توصیه‌هایی را گوشزد کنید. بد نیست به فرزندان دانش‌آموزتان یادآوری کنید که اگر در طول سال تحصیلی به اندازه کافی مطالعه داشته باشند در فصل امتحانات استرس کمتری را تحمل خواهند کرد. حقیقت این است که بیشترین میزان اختلاف و تیرگی روابط میان والدین و فرزندان‌شان در فصل امتحانات رخ می‌دهد.

طبق تحقیقات انجام شده از سوی مشاورین درسی، زمانی که در پرسشنامه‌ای از فرزندان و والدین سوال پرسیده شده بود که چه زمانی بیشترین اختلاف را با هم دارند جواب هر دو گروه مشترک بود: فصل امتحانات. در حالی که والدین تصور می‌کنند فرزند دانش‌آموزشان از آن‌ها در زمینه درس‌خواندن حرف‌شنوی ندارد، اتفاقا دانش‌آموزان گوش‌شان از این حرف‌ها پر است و در صورت تکرار مکررات نتیجه معکوس حاصل می‌شود و دانش‌آموز عطای مطالعه کردن را به لقایش می‌بخشد و مطالعه را کنار می‌گذارد تا از زیر فشار تذکرات خلاص شود. مطمئن باشید فرزندان‌تان هم به اندازه شما از فواید درس خواندن و تحصیل آگاهند و حتی اگر به روی خودشان نیاورند هم نیازی به تکرار مکررات نیست.

10- از نتیجه امتحان فرزندتان چه انتظاری دارید؟

انتظار موفقیت و کسب نمره خوب در فصل امتحانات یک انتظار طبیعی از سوی والدین است. بسیاری از دانش‌آموزان با آگاهی از این انتظار والدین در طول سال درس می‌خوانند اما گاهی آن‌قدر برای برآورده کردن این انتظارات تحت فشار قرار می‌گیرند که نتیجه عکس به دست می‌آید. از جمله روش های صحیح درس خواندن برای امتحان این است که به فرزندتان این اطمینان را بدهید در صورت کسب هر نتیجه‌ای در فصل امتحانات در وهله نخست وجود او برای شما مهم است و شما از او حمایت خواهید کرد. به فرزندتان عشق بدهید و او این اطمینان را بدهید که امتحانات فارغ از هر نتیجه‌ای تمام آن چیزی نیست که از او انتظار دارید به نحو احسن انجامش بدهد و در هر صورت شما به او افتخار خواهید کرد.

 

 
 

 

11- در فصل امتحانات فضای منزل را آرام و امن نگه دارید

اختلاف والدین بیشترین تاثیر را در روحیه فرزندان می‌گذارد. حتی اگر با همسرتان اختلاف دارید در حضور فرزندان‌تان به خصوص در ایام درس خواندن فصل امتحانات این اختلافات را بازگو نکنید. اختلاف میان والدین به خودی خود جسم و روح فرزندان را آزرده و فرسوده می‌کند پس تمام تلاش خود را بکنید که حداقل در ایام امتحانات فضایی آرام و دوستانه در منزل فراهم کنید تا در آرامش مجالی برای درس خواندن و تمرکز کردن داشته باشند.

Avatar
فرستنده: mahini [آفلاین]

امتیاز دهید :
0
آمار
1,517 نفر بازدیدکننده
0 نفر امتیاز داده‌اند

ارسال دیدگاه (0 مورد)

در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.

عضویت در خبرنامه ایمیلی :
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
رضایت مندی مشتری
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره کتاب مجازی
برند محبوب مصرف کنندگان
Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir