روش درست مطالعه برای کنکور، برنامهریزی مناسب، خواب کافی، تغذیه مناسب و مغذی، همراهی خانواده، ورزش، داشتن هدف، دوری از استرس و اضطراب، توکل و ایمان به خدا، همت بالا، استفاده از کتاب درسی و منابع کمک آموزشی مناسب و معتبر و مشاوره با اساتید و مشاوران مجرب از نکاتی است که داوطلبان باید در طول دوران مطالعه برای کنکور مدنظر قرار داد و آن را رعایت کرد.
برای اینکه بدانید کنکور غولی نیست که شما در ذهن ساختهاید و میتوان با آرامش کامل و برنامهریزی مناسب شبیه یک آزمون معمولی با آن رفتار کرد؛ قصد داریم از این پس با بسته ویژه کنکوریها شما را با نکات مهم و مطالب کلیدی کنکور آشنا کنیم تا ضمن رسیدن به آرامش و دوری از استرس، روش های موفقیت را کسب کنید و نتیجهای مطلوب و قابل قبول در کنکور به دست آورید.
خواص ویتامین «آ»
خدیجه رحمانی متخصص تغذیه اظهار کرد: کنکوریها در روزهای باقیمانده به کنکور به ویتامین «آ» نیازمند هستند؛ روغن جگر ماهی، جگر گوساله، جگر مرغ، جگر گاو، پنیر، زرده تخممرغ، کره تازه، قلوه از منابع مفید ویتامین «آ» هستند.
وی بیان کرد: ویتامین «آ» را میتوان در سبزیجات، جعفری، کدو، اسفناج، کاهو و شاهی یافت کرد که بیشتر از سایر سبزیجات دارای این ویتامین هستند؛ در میوهها، خربزه، گیلاس، هویج، موز، خرما، هلو و پرتقال بیشتر از سایر میوهها ویتامین «آ» هستند؛ توجه کنید که ویتامین «آ» یک ویتامین محلول در چربی است و مصرف بیش از حد آن موجب بروز مشکل میشود.
این متخصص تغذیه بیان کرد: ویتامین «آ» باعث تحریک قسمتی از سلولهای مغز به نام هیپوکامپ میشود که وظیفه آن توانایی یادگیری و یادآوری خاطرات است؛ وظیفه ویتامین «آ» بهبود بینایی افراد در نور کم مثل شب، حفظ سلامتی سطح چشم و همچنین دفاع از بدن و سلامتی پوست است.
عوارض مصرف بیش از حد ویتامین «آ»
رحمانی یادآوری کرد: ویتامین «آ» (رتینوئید) برای بهبود بینایی و دید خوب و سیستم ایمنی سالم و رشد سلولها لازم است؛ افراد نباید در مصرف این ویتامین زیاده روی کنند چرا که باعث ایجاد سردرد، تشنج، تحریک پذیری، تب، ضعف یا خستگی، افزایش حساسیت به نور خورشید، کاهش اشتها، خشکی دهان، درد شکم، استفراغ، ریزش مو، خشکی و ترک خوردگی پوست یا لبها و درد استخوان یا مفاصل میشود.