نتایج رتبه‌بندی دانشگاه‌ها اعلام شد

+12

رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری، نتایج رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی ایران را در سال ۱۳۹۰ اعلام کرد و گفت: دانشگاه تهران با امتیاز ۱۰۰ رتبه اول را در رتبه بندی سال ۹۰ بدست آورده است.

رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور در سال ۹۰

امتیاز نام دانشگاه رتبه در سال ۹۰
۱۰۰ تهران رتبه اول
۷۱.۱۹ صنعتی شریف رتبه دوم
۶۱.۹۴ صنعتی امیرکبیر رتبه سوم
۵۲.۴۳ تربیت مدرس رتبه چهارم
۵۱.۳۶ علم و صنعت ایران رتبه پنجم
۳۸.۲۳ شیراز رتبه ششم
۳۵.۱۳ صنعتی اصفهان رتبه هفتم
۳۰.۹۹ فردوسی مشهد رتبه هشتم
۲۹.۷۶ شهید بهشتی  رتبه نهم
۲۸.۹۳ تبریز رتبه دهم
- صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی  رتبه یازدهم
۱۷.۸۴ اصفهان رتبه دوازدهم
۱۵.۲۷ مازندران رتبه سیزدهم
۱۳.۷۶ ارومیه رتبه چهاردهم
 ۱۳.۶۳  شهید چمران اهواز  رتبه پانزدهم
 ۱۳.۳۵ بوعلی سینا  رتبه شانزدهم
 ۱۳ شهید باهنر کرمان  رتبه هفدهم
 ۱۲.۷۱ کاشان  رتبه هجدهم
 ۱۱.۸۳ گیلان  رتبه نوزدهم
 ۱۱.۴۶ رازی  رتبه بیستم

 

به گفته رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علم و فناوری جابجایی‌های صورت گرفته مربوط به دانشگاه‌های تبریز و صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی است که در رتبه بندی سال ۸۹ که در جایگاه ۹ و ۱۰ قرار داشتند، اکنون با نشستن در مکان‌های ۱۰ و ۱۱ و صعود دانشگاه شهید بهشتی از مقام ۱۱ در رتبه بندی سال ۸۹ به رتبه ۹ در رتبه بندی سال ۹۰، این جابجایی صورت پذیرفته است.

به گفته دکتر مهراد در فاصله رتبه‌های ۱۴ تا ۲۰ نیز جابجایی‌هایی در رتبه‌ی دانشگاه‌ها صورت گرفته است. به عنوان مثال، دانشگاه بوعلی سینا که در سال ۱۳۸۹ از رتبه ۱۴ برخوردار بود، هم اینک در مقام ۱۶ قرار دارد. دانشگاه تربیت معلم که حائز رتبه ۱۹ در سال ۱۳۸۹ بود، اکنون جایگاه ۲۶ را از آن خود کرده است.

رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری افزود: مؤسسات پژوهشی شرکت کننده در این رتبه‌بندی مؤسساتی هستند که دانشجو می‌پذیرند و از مجموع ۷۳ مؤسسه شرکت کننده در رتبه‌بندی، ۱۲ مورد به پژوهشگاه‌ها مربوط می‌شود.

نتایج رتبه‌بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی وابسته به وزارت بهداشت

امتیاز نام دانشگاه رتبه
۵۶.۶۱ دانشگاه علوم پزشکی تهران  رتبه اول
۲۲.۸ دانشگاه علوم پزشکی شیراز رتبه دوم
۲۱.۷۵ دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی رتبه سوم
۱۴.۱ دانشگاه علوم پزشکی اصفهان رتبه چهارم
۱۲.۴۳ دانشگاه علوم پزشکی تبریز رتبه پنجم
۱۱.۷۱ دانشگاه علوم پزشکی مشهد رتبه ششم

 

به گزارش مهر، سرپرست ISC به نتایج رتبه بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اشاره کرد و گفت: از مجموع ۴۵ دانشگاه علوم پزشکی وابسته به وزارت بهداشت تنها ۳۰ دانشگاه در رتبه بندی سال ۹۰ شرکت کرده بودند که دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تهران با کسب بالاترین امتیاز، رتبه اول را در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، به دست آورد.

به گفته دکتر مهراد مقایسه رتبه‌بندی سال‌های ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ تفاوت‌هایی را در جایگاه این دانشگاه‌ها نشان می‌دهد که در این بین صعود دانشگاه علوم پزشکی شیراز از رتبه ۳ به رتبه ۲ و صعود دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از رتبه ۵ به رتبه ۴ قابل توجه است.

دسترسی به رتبه دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی و امتیازات مکتسبه از طریق نشانی ur.isc.gov.ir امکان‌پذیر است و دانشگاه‌هایی که رتبه‌های بعد از ۲۰ در مورد وزارت علوم و بعد از رتبه ۶ در مورد وزارت بهداشت کسب کرده‌اند، می‌توانند به سایت مزبور مراجعه کنند.

دکتر جعفر مهراد افزود: اطلاعات رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی کشور در طی سال ۹۰ با ارسال نامه به مراکز آموزش عالی و پژوهشی گردآوری شد و مقرر بود پیش از پایان سال ۹۰ نتایج رتبه‌بندی گزارش شود.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اضافه کرد: متأسفانه به علت ارسال با تأخیر اطلاعات مورد نیاز رتبه‌بندی به ISC پردازش داده‌ها به طول انجامید و اکنون دومین رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی کشور که توسط ISC انجام شده، به نتیجه رسیده است.

سرپرست ISC گفت: معیار‌ها و شاخص‌های مورد استفاده در این رتبه‌بندی‌‌ همان شاخص‌های مصوب است که توسط خبرگان رتبه‌بندی و با تأیید نمایندگان آموزش عالی کشورهای اسلامی در سال ۸۶ با نظارت و مدیریت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تهیه شده است.

دکتر مهراد گفت: روش‌شناسی رتبه‌بندی حاوی ۵ معیار کلی پژوهش، آموزش، وجهه بین المللی، امکانات و تسهیلات و فعالیت‌های اجتماعی، اقتصادی مؤسسات علمی است که هر کدام خود دارای شاخص‌های مختلف هستند که این نیز از ارزش و وزن مخصوص به خود استفاده می‌کند.

سرپرست ISC افزود: برای اجتناب از اشتباهات احتمالی، پرسشنامه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها به صورت الکترونیکی طراحی شده و نمایندگان معرفی شده از سوی مراکز آموزش عالی و پژوهشی مسئولیـت تکمیل و ارسال داده‌ها را بر عهده دارند.

به گفته دکتر مهراد، بخشی از اطلاعات که با تولیدات علمی دانشگاه‌ها سروکار دارد، تنها توسط کار‌شناسان و اعضای هیات علمی گروه رتبه‌بندی ISC از پایگاه تامسون رویترز استخراج می‌شود و حجم و تاثیر (نفوذ) مقالات شامل کیفیت و کارآیی، از نکات با اهمیتی است که برای این بخش از اطلاعات دقت خاص معمول می‌شود تا سهم و مشارکت اعضای هیات علمی و پژوهشگران جمهوری اسلامی ایران که در ارتقا رتبه دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی موثر است و از وزن ۵۰ برخوردار است، محفوظ بماند.

رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری با پرداختن به مشارکت دانشگاه‌ها وموسسات پژوهشی در رتبه بندی افزود: نامه دعوت به مشارکت و پرسشنامه الکترونیکی رتبه بندی تنها به دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور که تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند و نیز به واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ایران ارسال شد.

مهراد اضافه کرد: در طی این مدت، مدیریت دانشگاه آزاد تغییر کرده و روش ارسال اطلاعات نیز شکل دیگری به خود گرفت.

به گفته سرپرست ISC، در مدیریـت قبلی ارسال اطلاعات به صورت متمرکز انجام می‌گرفت و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی خود برای ارسال داده‌های مورد نیاز رتبه‌بندی مجاز نبودند. اما، اکنون بر اساس سیاست‌های معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه، مقرر است که واحد‌ها بر اساس علاقه و توانمندی‌هایی که دارند، در رتبه‌بندی شرکت کنند و از این رو به علت نقص و کمبود اطلاعات، اعلام نتایج رتبه‌بندی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی میسر نشد و امیدوارم این کار با اهمیت آموزش عالی در ماه‌های آینده با همکاری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ایران محقق شود.

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    8,068 بازدید

    0 نظر

    درج: 1 مهر 1391

    توسط: admin
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: مدیر سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های کتابنامه
    هوش کمپلکس ششم
    کتاب های جامع انسانی
    کتاب های جامع ریاضی

    دسته بندی مطالب

    کتاب های امتحانِت
    کتاب های پرسش های چها گزینه ای

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir