رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با تاکید بر اینکه ارز دانشجویی به دانشجویان جدیدالورود دوره کارشناسی متقاضی تحصیل در خارج از کشور تعلق نمیگیرد، گفت: دانشجویان جدیدالورود متقاضی تحصیل در خارج از کشور در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری میتوانند بدون هیچ مشکلی ارز دانشجویی دریافت کنند.
دکتر مجتبی صدیقی ضمن اعلام این مطلب به آخرین وضعیت پرداخت ارز دانشجویی اشاره کرد و افزود: با توجه به پیگیریهای صورت گرفته از سوی وزارت علوم، ارز دانشجویی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در خارج از کشور بدون هیچ مشکلی و در موعد زمانی مقرر پرداخت میشود.
وی در ادامه تصریح کرد: پرداخت شش ماهه اول ارز دانشجویی با موافقت بانک مرکزی تا آخر شهریور ماه جاری به اتمام میرسد و ثبت نام شش ماهه دوم دریافت ارز دانشجویی نیز به زودی از طریق سازمان امور دانشجویان اعلام خواهد شد.
رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم همچنین خاطرنشان کرد: دانشجویانی که برای اولین بار برای تحصیل به خارج از کشور اعزام شوند نیز در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری میتوانند ارز دانشجویی دریافت کنند، اما براساس تصمیمات اعمال شده ارز دانشجویی به دانشجویان جدیدالورود دورههای کارشناسی پرداخت نخواهد شد.
دکتر صدیقی تاکید کرد: براساس توصیههای صورت گرفته، دانشجویان جدید دوره کارشناسی، باید دانشگاههای داخل را به عنوان محل تحصیل خود انتخاب کنند و تنها دانشجویانی که تا ۳۱ اردیبهشت ۹۷ در دانشگاههای خارجی مشغول به تحصیل شدهاند، میتوانند ارز دانشجویی دریافت کنند.
معاون وزیر علوم همچنین ادامه داد: براساس برنامهریزیهای صورت گرفته، ارز دانشجویی هر شش ماه یک بار به مبلغ ۶۰۰۰ دلار به دانشجویان مشغول به تحصیل در خارج از کشور پرداخت میشود و دانشجویانی که به تدریج برای دریافت ارز ثبت نام کردهاند، به تدریج برای دریافت ارز مورد نظر به بانک عامل معرفی میشوند.
ثبت نام بیش از ۱۵ هزار نفر برای دریافت ارز دانشجویی
وی با تاکید بر اینکه بیش از ۱۵ هزار دانشجو برای دریافت ارز دانشجویی ثبتنام کردهاند، گفت: تاکنون بیش از نیمی از این دانشجویان توانستند ارز تعیین شده را در مهلت در نظر گرفته دریافت نمایند.
آمادگی کشور برای پرداخت ارز دانشجویی در شرایط تحریمهای سنگینتر
رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با اشاره به آمادگی این وزارتخانه برای پرداخت ارز دانشجویی در شرایط تحریمهای سنگینتر نیز گفت: تحریمها برای کشور ما مساله جدیدی نیست، ما طی چند سال اخیر همواره با شرایط تحریم مواجه شدهایم، بنابراین آمادگی لازم برای ارائه خدمات در شرایط تحریم نیز وجود دارد. البته هر تحریمی ممکن است آثار منفی نیز داشته باشد ولی با توجه به تجربه جمهوری اسلامی ایران و دستگاههای اجرایی طی سالیان گذشته میتوانیم خدمات لازم را با کمترین صدمات ارائه دهیم.
دکتر صدیقی با تاکید بر اینکه دانشجویان مشغول به تحصیل در خارج از کشور میتوانند برای تحصیل به دانشگاههای داخل مراجعه کنند، گفت: به تدریج درخواستهایی برای بازگشت و تحصیل در داخل کشور از سوی دانشجویان ارائه میشود و این روند در تابستان امسال بیشتر نیز شده است و ما آمادگی را داریم که در همه مقاطع دانشجویان را در داخل کشور پذیرش کنیم . این وضعیت در مقطع کارشناسی بسیار آسانتر وجود دارد، اگرچه در مقاطع ارشد و دکتری نیز این امکان مهیا میشود.
تقاضای حدود ۴۰۰ دانشجوی ایرانی برای ادامه تحصیل در دانشگاههای داخل
رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در پایان خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته به طور متوسط حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ دانشجوی ایرانی مشغول به تحصیل در خارج از کشور درخواست تحصیل در دانشگاههای داخل را دادهاند و تصور میکنیم این آمار برای سال جاری با توجه به شرایط پیش آمده افزایش پیدا کند.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: