ثابت ماندن ظرفیت پذیرش لیسانس در دانشگاههای مادر

0

دانشگاه های برتر و مادر در راستای سیاست های وزارت علوم مبنی بر تربیت دانشجویان تحصیلات تکمیلی و ایجاد ظرفیت برای این دانشجویان طی چند سال گذشته ظرفیت دوره کارشناسی را ثابت نگاه داشته و برظرفیت دوره تحصیلات تکمیلی افزوده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، براساس نقشه جامع علمی کشور و سند چشم انداز1404 ظرفیت دوره های تحصیلات تکمیلی باید هرساله 20 در صد افزایش یابد. با توجه به این مساله که تحصیلات تکمیلی را نمی توان در دانشگاه‌ها به یک میزان رشد داد بنابراین افزایش ظرفیت این دوره‌ها بر عهده دانشگاههای تواناتر یعنی دانشگاه‌های بزرگ و برتر قرار داده شده است که دراین دانشگاه ها ظرفیت دوره‌های کارشناسی ثابت بوده و حتی کاهش نیز یافته است .

حداقل پذیرش دانشجوی کارشناسی در دانشگاه تهران

دکتر سید مهدی قمصری – معاون آموزشی دانشگاه تهران دراین باره به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر در انتظار اعلام ظرفیت دوره کارشناسی هستیم.

وی ادامه داد: امسال نیز مانند سال گذشته حداقل پذیرش را در مقطع کارشناسی خواهیم داشت و حدود دوهزار نفر در مقطع کارشناسی در رشته های مختلف پذیرش خواهند شد.

معاون آموزشی دانشگاه تهران گفت: دانشگاه تهران چند سالی است که سیاست توسعه تحصیلات تکمیلی در سایت اصلی دانشگاه را اجرایی می کند و پذیرش در مقطع کارشناسی را به حداقل رسانده است.

به گزارش مهر، حتی در طرح توسعه دانشگاه تهران، افزایش ظرفیت دانشجویی در مقطع کارشناسی پیش بینی نشده بلکه در این طرح توسعه دوره تحصیلات تکمیلی پیش بینی شده است بنابراین افزایش ظرفیت دانشجویی در مقطع کارشناسی اجرایی نخواهد شد. براساس این طرح افزایش ظرفیت مقاطع پایین در اطراف دانشگاه، انتهای امیرآباد و در شهرستان های مختلف پیش بینی شده است.

پذیرش یک هزار دانشجوی کارشناسی در دانشگاه شریف

ظرفیت‌های دوره کارشناسی در دانشگاه شریف حتی کمتر از دانشگاه تهران است به طوریکه دکتر رضا روستا آزاد - رئیس دانشگاه صنعتی شریف اعلام کرده است :امسال حدود یک هزار دانشجو در مقطع کارشناسی دانشگاه شریف پذیرش می شوند. چند سالی است که تعداد دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه صنعتی شریف براساس سیاست های وزارت علوم ثابت مانده است.

انتقال دوره های کارشناسی دانشگاه تبریز و به واحدهای اقماری

دانشگاه تبریز هم از دانشگاه‌های بزرگی است که براساس اسناد بالادستی برنامه خود را در راستای توسعه تحصیلات تکمیلی در سایت اصلی دانشگاه قرار داده و قصد دارد رشته های کارشناسی و کاردانی خود را در شهرها و واحدهای اقماری دانشگاه همچون مرند، میانه و اهر برگزار کند.

افزایش پذیرش دانشجوی دکتری در دانشگاه علم و صنعت

دکتر محمد فتحیان - معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت نیز دراین رابطه به مهر گفت: ظرفیت پذیرش دانشجویان در مقطع کارشناسی امسال با سال گذشته تفاوت چندانی نداشته و ثابت است ولی پذیرش دانشجویان مقطع دکتری افزایش خواهد داشت .

 

ردیف نام مسئول دانشگاه  سمت مسئول و نام دانشگاه وضعیت دوره کارشناسی درسال تحصیلی جدید
1 دکتر رضا روستا آزاد رئیس دانشگاه صنعتی شریف

امسال حدود یک هزار دانشجو در مقطع کارشناسی دانشگاه شریف پذیرش می شوند، ظرفیت سال جاری با سال های گذشته تفاوتی ندارد.

2 دکتر مجید قاسمی رئیس دانشگاه خواجه نصیر

 در مقطع کارشناسی  سیاست وزارت علوم ثابت نگه داشتن تعداد دانشجویان کارشناسی در دانشگاه‌های برتر و مادر است دانشگاه نیز بر همین اساس فعالیت می کند . امسال هم حدود ۶۰۰ نفر دانشجو در مقطع کارشناسی پذیرش می شود.

3 دکترسید مهدی قمصری معاون آموزشی دانشگاه تهران

 دانشگاه تهران چند سالی است که سیاست توسعه تحصیلات تکمیلی در سایت اصلی دانشگاه تهران را اجرایی می کند و پذیرش در مقطع کارشناسی را به حداقل رسانده است.پذیرش دو هزار دانشجوی کارشناسی در سال تحصیلی جاری.

4 دکتر محمد فتحیان معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت

در سال تحصیلی جاری ظرفیت پذیرش دانشجویان در مقطع کارشناسی امسال با سال گذشته تفاوت چندانی نداشته  و ثابت است ولی پذیرش دانشجویان مقطع دکتری افزایش خواهد داشت .

5 دکتر محسن افشارچی رئیس دانشگاه زنجان

 دانشگاه زنجان هم چند سالی است که ظرفیت دوره کارشناسی را ثابت نگاه داشته و ظرفیت دوره کارشناسی ارشد و دکتری را افزایش داده است. به طوریکه در سال جاری پذیرش دوره دکتری دوبرابر شده است.

6 دکتر اسماعیل اسدی رئیس دانشگاه شهرکرد

 ظرفیت های کارشناسی چند سال است که ثابت مانده و حتی کم تر نیز شده است .چند سال قبل 20 درصد دانشجویان دانشگاه تحصیلات تکمیلی بودند ولی امسال 40 درصد دانشجویان تحصیلات تکمیلی خواهد بود.

7 دکتر محمد حسین استکی معاون آموزشی دانشگاه اصفهان

ظرفیت کارشناسی دانشگاه نسبت به سال گذشته حدود 200 الی 300 نفر کم تر شده است  امسال حدود یک هزار دانشجوی کارشناسی پذیرش می شود  .

8 دکتر رحمت الله مرزوقی معاون آموزشی دانشگاه شیراز

 امسال 6 هزار دانشجوي جديد در دوره‌هاي كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري، در اين دانشگاه پذيرفته شده و مشغول به تحصيل مي‌شوند.که 40 درصد از اين دانشجويان در دوره‌هاي تحصيلات تكميلي و 60 درصد در دوره‌ كارشناسي، مشغول به تحصيل خواهند شد که حرکت به سمت گسترش دوره های تحصیلات تکمیلی است.

9 دکترمحمدتقی اعلمی معاون آموزشی دانشگاه تبریز سیاست کلان دانشگاه تبریز توسعه تحصیلات تکمیلی در سایت اصلی دانشگاه  و انتقال دوره  کارشناسی و کاردانی به شهرها و واحدهای اقماری دانشگاه است.

 

کاهش ظرفیت دوره کارشناسی شبانه دانشگاه شهرکرد

درحالی که دانشگاه های دیگر ظرفیت دوره روزانه خود را ثابت و یا کاهش داده اند دکتر اسماعیل اسدی – رئیس دانشگاه شهرکرد معتقد است که باید ظرفیت دوره های کارشناسی شبانه را کاهش داد و برظرفیت تحصیلات تکمیلی اضافه کرد چون شهریه ای که از این دانشجویان اخذ می شود پاسخگوی نیاز آنها نیست .

وی در ادامه گفت: نسبت  ورودی دانشجویان دانشگاه شهرکرد تغییر یافته و بیشتر دانشجوی تحصیلات تکمیلی پذیرش می شود.به طوریکه چند سال قبل 20 درصد دانشجویان ورودی دانشگاه را تحصیلات تکمیلی تشکیل می دادند ولی امسال نزدیک 40 درصد دانشجویان دانشگاه را دانشجویان تحصیلات تکمیلی تشکیل خواهند داد و ظرفیت های کارشناسی چند سال است که ثابت مانده و حتی کم تر نیز شده است.

کاهش ظرفیت 200 نفری مقطع کارشناسی دانشگاه اصفهان

دکتر محمد حسین استکی - معاون آموزشی دانشگاه اصفهان نیز دراین باره گفت: ظرفیت کارشناسی دانشگاه نسبت به سال گذشته حدود 200 الی 300 نفر کم تر شده است سال گذشته حدود 1200 الی 1300 نفر دانشجوی کارشناسی پذیرش شده بود که امسال حدود یک هزار دانشجوی کارشناسی پذیرش می شود ولی پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی هرسال نسبت به سال قبل با رشد همراه است .

رشد دوبرابری مقطع دکتری دانشگاه زنجان

دکتر محسن افشارچی - رئیس دانشگاه زنجان هم گفت: دانشگاه زنجان هم چند سالی است که ظرفیت دوره کارشناسی را ثابت نگاه داشته و ظرفیت دوره کارشناسی ارشد و دکتری را افزایش داده است. به طوریکه در سال جاری پذیرش دوره دکتری دوبرابر شده است. 

اختصاص 60 درصد ظرفیت به دانشجویان کارشناسی

دکتر رحمت‌الله مرزوقي - معاون آموزشی دانشگاه شیراز هم دراین رابطه گفت:  امسال 6 هزار دانشجوي جديد در دوره‌هاي كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري، در اين دانشگاه پذيرفته شده و مشغول به تحصيل مي‌شوند که 40 درصد از اين دانشجويان در دوره‌هاي تحصيلات تكميلي و 60 درصد در دوره‌ كارشناسي، مشغول به تحصيل خواهند شد که حرکت به سمت گسترش دوره های تحصیلات تکمیلی است.

پذیرش 600 دانشجوی کارشناسی در دانشگاه خواجه نصیر

دکتر مجید قاسمی - رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در این خصوص گفت:  در مقطع کارشناسی  سیاست وزارت علوم ثابت نگه داشتن تعداد دانشجویان کارشناسی در دانشگاه‌های برتر و مادر است . امسال هم حدود ۶۰۰ نفر دانشجو در مقطع کارشناسی وحدود ۱۲۰۰نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۷۰نفر نیز در مقطع دکتری در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی پذیرفته خواهند شد.

وجود صندلی خالی درمقطع کاردانی و کارشناسی

دکتر حسین نادری منش معاون آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دراین رابطه به خبرنگار مهر گفت: ما در مقطع کاردانی و کارشناسی صندلی خالی داریم ولی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری وضعیت این گونه نیست.

وی افزود: برای آزمون ورودی کارشناسی ارشد یک میلیون نفرمتقاضی وجود داشت ولی ما فقط توانستیم برای  100 هزار نفر ظرفیت ایجاد کنیم یعنی از هر 10 نفر متقاضی ارشد یک نفر پذیرش شد.

معاون آموزشی وزارت علوم تصریح کرد: در مقطع دکتری هم  230 هزار نفر ثبت نام کردند و  200 هزار نفر آزمون دادند که تنها توانستیم برای 10 هزار نفر ظرفیت ایجاد کنیم یعنی از هر 20 داوطلب دوره دکتری یک نفر پذیرش شد .

نادری منش افزود: تنگنای آموزش عالی  در تحصیلات تکمیلی است برهمین اساس دانشگاه‌هایی می توانند در مقطع تحصیلات تکمیلی فعالیت کنند که جزء دانشگاههای سابقه دار بوده و بستر لازم برای راه اندازی این دوره ها را داشته باشند.

وی ادامه داد: برای همین انتظار می رود و معقول این است که اولویت خود را در دوره های تحصیلات تکمیلی قرار داده و ظرفیت دوره کارشناسی را حفظ کنند و این حفظ ظرفیت هم بیشتر به خاطر دادن شانس تحصیل دراین دانشگاهها به دانشجویان باهوش است البته باید این مساله را هم باید مد نظر داشت که ظرفیت در مقطع کاردانی و کارشناسی در دیگر دانشگاهها هم وجود دارد. با توجه به این شرایط درست این است که دانشگاه‌های برتر در مقطع تحصیلات تکمیلی فعالیت کند.

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    3,923 بازدید

    0 نظر

    درج: 20 شهریور 1392

    توسط: Soltani
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های کتابنامه
    هوش کمپلکس ششم
    کتاب های لقمه
    همراه من ، کتاب برنامه ریزی کنکور

    دسته بندی مطالب

    جامع ریاضیات تجربی
    کتاب های جامع

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir