روش مطالعه ریاضی تجربی در کنکور

+2
ریاضی درسیه که برای اکثر دانش آموزای تجربی تبدیل به سخت ترین درس توی دروس اختصاصی شده و خوندن و درصد زدن توی این درس یه کار شاق به حساب میاد اما برای دکتر شدن چاره ای نیست جز اینکه این درس رو بخونید بتونید درصد خوبی تو کنکور بزنید. این نکته رو بدونید که اگه یه درس برای شما سخته باید زحمت بیشتری روی اون درس بکشید
 
 
اینکه چون حل کردن مسائل اون درس برای شما دشواره از اینکه سمت اون درس برید بترسید ومدام خوندن ریاضی رو به هفته های بعد موکول کنید.

فرض میکنیم شما پس از مطالعه یک مبحث سراغ تست های اون مبحث میرید و از۵۰تا تستش بار اول فقط ۱۰تا تست رو میتونید جواب بدید.بعد از این اتفاق شما دو تا برخورد میتونید داشته باشید:

۱اینکه اعصابتون خورد بشه و نا امید بشید وبگید من ریاضی اصلا تو مخم نمیره و اونو کنار بگذارید وچند هفته بعد دوباره با ناامیدی به فکر ریاضی خوندن بیفتید

۲یا اینکه دوباه با همون جدیت بار اول سراغ اون مبحث برید و اونو دوباره با دقت بخونید(البته میدونم خوندن مبحثی که خوب یادش نگرفتیدو خیلی دوسش ندارید چه عذابیه ولی باور کنید خود من هم در ابتدا این شکلی بودم)و دوباره سراغ تست ها برید و این بار خودتون میبینید که بیشتر از ۱۰تا تست اولو جواب میدید.

قصه ریاضی برای دانش آموزایی که پایه ضعیفی دارند قصه <قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شوده>.وقتی که شما پایه ریاضیتون ضعیفه و در ابتدای یادگیری ریاضیات هستیدبه هیچ وجه این انتظار رو نداشته باشید که با یک تلاش چند روزه یا یک هفته ای نتیجه دلخواهتون رو بگیرید.برای اینکار باید سماجت و پشتکار به خرج داد و اون وقته که شما پیشرفت خودتونو پله به پله احساس میکنید و قدم به قدم در ریاضی حرفه ای تر میشید.
حالا بریم سراغ تحلیل درس و مباحث:

اول به این سوال جواب بدید که به نظر شما برای قبولی شما به چه درصدی نیاز دارید؟

بالای پنجاه درصد!
نه خیر اصلا اینطور نیست دوست صمیمی خودم آقای محمد سعیدی سال۹۱ با بیست درصد ریاضی رتبه ۱۸۰۰منطقه دو رو آورد و الان دانشجوی دندانپزشکی سنندجه.
این رو بدونید که ۳۰ درصد ریاضی در کنکور (در صورتی که بقیه درصداتون متوسط باشه)یه ساحل آرامشه برای قبولی شما.

حالا مباحثی رو بهتون میگم که با دیگر مباحث ریاضیات ارتباط و پیوستگی کمتری دارند.یعنی لازم نیست برای جواب دادن به سوالات اون ها پایه ریاضی قوی ای داشته باشید:

۱- آنالیزترکیبی و احتمال: آنالیز ترکیبی رو در فصل۷کتاب سال دوم واحتمال رو در فصل یک سوم و همچنین فصل یک پیش دانشگاهی میبینیم.سهم این مباحث تو کنکور بطور میانگین سه تست(ده درصد)هست.(البته تو کنکور امسال از این مباحث ۵تا تست ساده مطرح شد که یه دانش آموز متوسط روبه پایین هر پنج تارو جواب میداد =۱۷درصد)

احتمال و آنالیز باهم تدریس میشن و برای یادگیری کامل احتمال آنالیز رو هم باید بلد باشید.اما این مباحث هیچ وابستگی به مطالب دیگه ندارند فقط اندکی نیاز به هوش و تجزیه و تحلیل دارند.

احتمال با ارزش ترین مبحثیه که میشه روش سرمایه گذاری کرد.یک سوال همیشه از احتمال دوجمله ای(برنولی)طرح میشه که فقط باید اعداد رو در فرمول جایگذاری کرد و به جرات میشه گفت این تست یکی از سه تستی هست که ساده ترین تستای کنکورو تشکیل میدن.ولی توجه کنید احتمال مبحثی هست که برای تسلط کامل بر اون نیاز به تست زدن فراوان هست.

۲- آمار: شما کتاب آمارو تو سال سوم میخونید.آمار هر سال در کنکور سراسری ۲تا تست داره (البته سال۹۰سه تا داشت).این دو تست در کنکور سراسری حکم هلو رو دارند طوریکهخ شما با چند تا رابطه ابتدایی(واریانس،انحراف معیار،میانگین و…)و چندتا نکته ساده به راحتی میتونید به این سوالا جواب بدید.
معمولا از دسته بندی داده ها و نمودار ها روی هم یک تست طرح میشه و تست دیگه مربوط میشه به فصل هفتم(همون واریانس و…) البته گاهی این مباحثو با هم ترکیب میکنن مثلا دسته بندی رو میدن بعد انحراف معیار داده های نمودار جعبه ای رو میخوان.که بازهم سادست این.البته دو سه سالی هست که تستای حفظی هم تو آمار باب شدن:مثل انواع متغییر ها،روش های آماری و… بنابراین بهتون توصیه میکنم که از متن کتاب غافل نشید و اون رو هم بخونید.
آمار مبحثیه که شما میتونید با حداکثر۱۵۰-۲۰۰تست کاملا روی اون مسلط بشید و این دو تا تستو جواب بدید.

۳- ماتریس: ماترریس هم مبحثیه که هر سال تو کنکور ۱تستو داره که هم سادست و هم هیچ ربطی به مطالب قبلی نداره. ماتریس رو در فصل ۶کتاب دوم میبینید.
برای جواب دادن به سوال ماتریس سه تا مطلب رو باید خوب بلد باشید:اولین مطلب ضرب ماتریس هاست،دومین مطلب مبحث ماتریس وارون و سومین قسمت روش حل دستگاه دو معادله دو مجهول به روش ماتریس معکوس هست.سوالی هم که طرح میشه از معادله ماتریسی و یا همین حل دستگاه دو معادله و دو مجهول هست.
البته یادتون باشه تو ضرب ماتریس ها خیلی دقت کنید چون خیلی از بچه ها تو جمع و ضرب عجله میکنن و این تست ساده رو خیلی راحت از دست میدن.

۴- دنباله و تصاعد: تصاعد یک تست رو در کنکور سراسری داره.تصاعد بعد از تغییرات کتاب درسی دو تیکه شد شما یه تیکش رو تو سال فصل یک سال دوم میبینید و قسمت بعدی که همون مجموع جملات دنباله حسابی و هندسی هست رو توی فصل دو ﭙیش میبینید.توصیه من اینه که شما این مباحث رو جدا از هم ندونید و اونا رو با هم مطالعه کنید وتستاشونو با هم بزنید چون یادگیریشون خیلی ساده میشه.
سوالی که مطرح میشه معمولا ترکیبی از هردو نوع تصاعد هستکه شایع ترینش اینه:جملات آ-ب-ث سه جمله متوالی از یک تصاعد هندسی جمله ث چندمین جمله از تصاعد حسابی است.
برای جواب دادن به تستای تصاعد هم به ﭘیش زمینه ریاضیات نیاز ندارید و با کمی تست زنی و تمرین میشه کاملا مسلط شید.

۵- تابع: مبحث بعدی تابع هست که هرچند مقداری مباحثش گستردس ولی باور کنید که مباحثش اصلا سخت نیستند.تابع تو کنکور حداقل یک تست رو داره(البته اگر که تابع درجه۲،قدر مطلق و براکت رو جدا در نظر بگیریم).شما باید مفهوم تابع،مقدار تابع در یک نقطه،تشخیص تابع بودن یک رابطه،تشخیص تابع از روی نمودار،محاسبه تابع بیرونی ودرونی،ترکیب توابع و یک به یکی توابع رو بلد باشید.هر چند که مباحثی که براتون شمردم از لحاظ زبانی یکم زیاد شد ولی باور کنید که نسبت به مباحث دیگه سخت نیستند و ارزش وقت گذاشتن رو دارند.
سوال خیزترین قسمت تابع بیرونی ،ترکیب توابع و مقدار تابع در یک نقطه هستند ولی از سایر جاها هم غافل نشید.
تذکر۱:سوال تابع رو ممکنه با لگاریتم و یا مثلثات ترکیب کنن که در اینصورت برای جواب دادن تست باید الفبای لگاریتم و مثلثات رو بلد باشید.

۶- معادله درجه دو وقدرمطلق : معادله درجه دو از قدر مطلق ساده تر هست و اونو توی سال اول میخونید ولی اگر حداقل حل کردن معادله رو بلد نباشید تو اکثر مباحث لنگ میزنید.از سه مبحث تابع براکت،تابع درجه دو وتابع قدرمطلق دوتست تو کنکور سراسری طرح میشه که برای سوال معادله درجه دو شما باید فرمولای مجموع ریشه ها و حاصلضرب ریشه ها ومجموع مجذورات و…و همچنین دو تا حالت خاص معادله درجه دو رو هم بلد باشید.آها رسم سهمی رو یادم رفت که بگم.تست معدله درجه دو هم از ارزشمندترین تستای کنکوره.
قدر مطلق کمی زیاد تره و کمی فرمولا و نکته هاش بیشتره ولی بازم از مباحثیه که واقعا ارزش سرمایه گذاریو داره.تو قدر مطلق اکثرا سوال از نامعادلات قدر مطلقی میاد که باید براش تست زیاد بزنید.

تذکر بسیار مهم۱: در ریاضی تمام مباحث میتونن باهم ترکیب بشن اگر شما به کتاب های بازار نگاه کرده باشید حتما سوالاتی رو میبینید که توی اون ماتریس با مثلثات یا لگاریتم ترکیب شده ویا همچنین تصاعد.ولی این سوالا فراوانیشان بسیار کم است واحتمال اینکه توی کنکور طرح ﭘایینه.

تذکربسیار مهم ۲: دوستان عزیز اینکه گفتم این مباحث به ﭘایه بسیار کمی نیاز دارند معنیش این نیست که به هیچ ﭘیش دانشی نیاز ندارن.بلکه شما بایدیک سری از حداقل هارو بلد باشید یعنی بتونید معادله درجه دو و نامعادلات رو حل کنیدو مختصری هم از اتحاد های جبری و قدر مطلق رو بدونید کفایت میکنه.


خب دوستان عزیزم تو این مقاله سعی کردم تا روش کلی خوندن ریاضی و و همچنین مباحثی رو که وابستگی خیلی کمتری به سایر مباحث رو دارند براتون بگم در مقاله های بعدی در مورد سایر مباحث با هم صحبت میکنیم.
اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    9,285 بازدید

    0 نظر

    درج: 3 آبان 1395

    توسط: goljah
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    بیست پک
    هوش کمپلکس ششم
    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    دسته بندی مطالب

    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir