برنامه ریزی به روش رتبه های برتر کنکور (قسمت دوم )

+4
شیوه‌ی برنامه‌ریزی در فصل بهار

بالاخره وارد ۲، ۳ ماه آخر دوران کنکور شدیم که دوران بسیار مهم و حساسی است. اولین توصیه‌ای که به شما دارم این است که الان فقط موقع درس خواندن است، فکر کردن به نتیجه را موکول کنید به بعد از آزمون.
اگر تا الان خوب درس نخوانده‌اید می‌توانید در این مدت تا حد زیادی جبران کنید، پس هرگز ناامید نباشید. تا روز آخر تمام تلاش خود را بکنید تا بعدا پشیمان نشوید. (البته بهتر است این گونه دانش‌آموزان فقط روی مطالبی که اشکال زیادی ندارند مطالعه و تمرین کنند مثلا در هر درسی نصف مباحث را انتخاب کرده و روی آن مسلط شوند.
اما در مورد برنامه‌ی این ۳ ماه آخر نکته‌هایی را به شما می‌گویم که امیدوارم با عمل به آن‌ها بیش از پیش موفق باشید:
 برنامه‌ی این ۳ ماه آخر به طور کلی شامل ۴ بخش زیر می‌باشد:
دوره‌ی ا) عید نوروز (مطالعه‌ی پیش ۱ + یکی از پایه‌های سال دوم یا سوم)
دوره‌ی ۲) هفته‌ی چهارم فروردین تا آخر هفته‌ی سوم اردیبهشت (فقط پایه‌های باقی‌مانده)
دوره‌ی ۳) امتحانات پیش ۲ ← فقط درس‌های پیش‌دانشگاهی ۲ (از /۲/۲۴ تا /۳/۷ )
دوره‌ی ۴) هفته‌ی دوم خرداد تا هفته‌ی اول تیر ← دوره‌ی کلی و برگزاری امتحانات جامع
در این مقاله ۳ بخش اول را به طور کامل توضیح داده‌ایم و بخش چهارم را نیز به زودی در مقاله‌ای جداگانه توضیح خواهیم داد.
۱ ـ عید نوروز: در دوره‌ی عید نوروز که البته وقتی این مقاله را می‌خوانید به پایان رسیده، شما می‌بایست پیش ۱ و قسمت‌هایی از پایه را که به طور موازی با پیش ۱ می‌خواندید یا در مدرسه به شما درس می‌دادند را بار دیگر مرور کنید و نقاط ضعف خود را تقویت کنید. یعنی در واقع رفع اشکالات پیش ۱ و قسمتی از پایه و مرور آن‌ها باید در راس برنامه‌های شما باشد. چون این برهه‌ی زمانی، سپری شده، توضیح بیش‌تری راجع به آن نمی‌دهم. اگر کارهای دیگری جز این که گفتم انجام داده‌اید اشکالی ندارد؛ به بقیه‌ی مقاله توجه کنید.
۲ ـ هفته‌ی چهارم فروردین تا آخر هفته‌ی ۳ اردیبهشت: در این دوره‌ی یک ماهه اکثر دانش‌آموزان در مدرسه روی درس‌های پیش ۲ تمرکز دارند اما احتمالا هر مدرسه‌ای با توجه به تمام شدن بعضی از درس‌های پیش ۲ کمی به تعطیلات دانش‌آموزان در هفته اضافه کرده‌اند و بچه‌ها وقت بیش‌تری برای مطالعه دارند.
بنابراین توصیه می‌کنم حتما نکته‌های زیر را رعایت کنید:
الف) در روزهایی که به مدرسه می‌روید، بعد از ظهر آن روزها حتما درس‌های پیش ۲ را که دبیر درس می‌دهد در منزل کامل بخوانید و تست بزنید طوری که به خوبی یاد بگیرید.
ب) در روزهایی که به مدرسه نمی‌روید در منزل یا هر جایی که درس می‌خوانید حتما برنامه‌ای برای درس‌های پایه‌ی باقی‌مانده یعنی آن‌هایی که قبلا نخوانده‌اید تهیه کنید و آن‌ها را به طور کامل بخوانید و تست بزنید.
‌ تذکر: اگر کارهایی که باید در عید انجام می‌دادید را انجام نداده‌اید باید بعضی از مبحث‌های پایه‌ی دوم و سوم را که با آن راحت‌تر هستید انتخاب کنید تا در این فرصت یک‌ماهه بتوانید با آرامش و تمرکز بیش‌تری آن‌ها را مطالعه، نکته‌برداری و تمرین کنید.

‌ توصیه به دانش‌آموزانی که کم‌کاری داشته‌اند: در این مقطع از سال می‌توانید بعضی از مباحث وقت‌گیر و خارج از ظرفیتتان را از برنامه حذف کنید و تمرکز خود را روی بقیه‌ی دروس بگذارید. البته هرگز یک درس را کامل رها نکنید بلکه می‌توانید به صورت گزینشی بعضی فصل‌ها را بخوانید. مثلا اگر فصلی را اصلا نمی‌فهمید بی‌خیال شوید و سعی کنید بخش‌هایی را که از عهده‌ی آن برمی‌آیید تقویت کنید. مثلا اگر دیدید بعضی از مبحث‌هایی که در کنکور ۱ یا ۲ سوال از آن می‌آید را هر کار می‌کنید یاد نمی‌گیرید، آن را کنار بگذارید و سراغ سایر مباحث بروید و نگران نباشید.
‌ توصیه به دانش‌آموزان قوی: شما ابتدا در این دوره، مطالب باقی‌مانده از پایه را کامل بخوانید و در صورت امکان بعد از آن نقاط ضعف باقی‌مانده از مطالب خوانده شده (پیش ۱ و پایه‌ی قبلی) را برطرف کنید و به طور موازی دروس پیش ۲ را نیز بخوانید و سعی کنید تا قبل از امتحانات پیش ۲ کلیه‌ی مباحث را یک دور خوانده باشید.
‌ تذکر کلی: هرگز فراموش نکنید که نکته‌برداری تا روزهای آخر نباید قطع شود. هر وقت حین درس خواندن یا تست زدن به نکته‌ی جدیدی برخوردید، حتما آن را در محل خاصی یادداشت کنید. این نکته‌برداری و خلاصه‌برداری‌ها در روزهای آخر خیلی به شما کمک خواهد کرد. آن را جدی بگیرید.
تذکر: اگر بتوانید در دوره‌ی دوم مطالعه و بعد از عید (هفته‌ی ۴ فروردین تا آخر هفته‌ی ۳ اردیبهشت)، حدود ۱۲۰ ساعت را به مطالعه‌ی پایه‌ی سری دوم (پایه‌های باقی‌مانده) اختصاص دهید. خیلی خوب خواهد بود و بقیه‌ی زمان را به پیش ۲ و درس‌های دبیر اختصاص دهید.

۳ ـ امتحانات پیش ۲: این امتحانات نه تنها مزاحم کار شما نیست بلکه تاثیر مثبتی بر روند کاری شما دارد. پیش‌دانشگاهی ۲ بخش مهمی از منابع کنکور را تشکیل می‌دهد و این امتحانات بهترین فرصت برای جمع‌بندی و دوره‌ی پیش ۲ و جبران غفلت‌هایی نظیر نخواندن کتاب‌های درسی و مثال‌ها و تمرین‌های آن‌ها می‌باشد. زیرا این کتاب‌های درسی ـ حتی ریاضی و فیزیک ـ در کنکور خیلی مهم می‌باشند ولی متاسفانه مورد غفلت واقع می‌شوند.
۱) اولین توصیه‌ام به شما این است که حدود ۴، ۵ روز قبل از شروع امتحانات، تمامی نقاط ضعف اساسی پیش ۲ خود را برطرف کنید و نگذارید نکته‌های مبهم از نظر مفهومی داشته باشید.
۲) بعد از رفع اشکالات مفهومی، طبق برنامه‌ی امتحانات، شروع به درس خواندن کنید. اگر قبل از شروع امتحانات نقاط ضعف اساسی خود را برطرف کرده باشید، در این زمان کافی است تسلط خود را افزایش دهید و مرور کنید و تست بزنید.
۳) اگر نکته‌برداری و خلاصه‌نویسی نکرده‌اید حتما این کار را انجام دهید چون بعدا به دردتان خواهد خورد (البته اگر فرصت خلاصه‌برداری ندارید می‌توانید به نکته‌برداری اکتفا کنید).
۴) تشریحی خواندن برای امتحانات هیچ ضرری به کنکور شما نمی‌زند بلکه فایده‌های زیادی هم دارد پس فکر نکنید باید تغییر خاصی در برنامه ایجاد کنید. اما هرگز از تست زدن غافل نشوید و تا می‌توانید تست بزنید.
۵) بهتر است در این دوران بیش‌تر روی تمرین و مثال‌های کتاب درسی و تست‌های کنکور سراسری وقت بگذارید.
۶) به طور کلی سعی کنید در طی امتحانات پیش ۲ (حدودا هفته‌ی اول خرداد) کل پیش ۲ را جمع کرده باشید و تست هم زده باشید و تا حد امکان خلاصه‌برداری و نکته‌برداری هم کرده باشید تا بعدا فقط به مرور سریع آن بپردازید.
تذکر: من در این ۲، ۳ ماه آخر چون در درس دینی و ادبیات ضعف داشتم تقریبا یک روز در میان مطالعه‌ی این ۲ درس را در برنامه‌ام قرار داده بودم. در دینی بیشتر روی آیه‌ها متمرکز بودم و ادبیات را نیز به صورت موضوعی می‌خواندم. به شما هم توصیه می‌کنم اگر احساس ضعف در درس خاصی می‌کنید آن را به راحتی می‌توانید برطرف کنید. هم‌چنین در این اواخر هرگز از مطالعه‌ی درس‌های عمومی مخصوصا دینی و ادبیات غافل نشوید.

جمع‌بندی: بنابراین تا آخر امتحانات پیش ۲ حتما باید موارد زیر را انجام دهید:
دوره‌ی ۱) درس‌های پیش ۱ و پایه‌ای را که در ترم اول خوانده‌اید بار دیگر مرور کنید و یادآوری کنید و اشکالات خود را برطرف کنید (عید نوروز).
دوره‌ی ۲) درس‌های پایه‌‌ای که تا به حال هرگز نخوانده‌اید را باید در دوره‌ی دوم بخوانید، این دوره حدود یک ماه است و در آن علاوه بر درس‌های پایه‌ی جدید، درس‌های پیش ۲ را نیز به طور موازی بخوانید (۲۰ فروردین تا ۱۸ اردیبهشت).
دوره‌ی ۳) در امتحانات پیش ۲،‌ کل مبحث‌های پیش ۲ را جمع کنید و تست بزنید تا بعدا فقط نیاز به مرور داشته باشید (۱۸ اردیبهشت تا ۶ خرداد).
تذکر مهم: در دوره‌ی چهارم (۷ خرداد تا هفته‌ی قبل از کنکور) که بعدا در مقاله‌ای جداگانه راجع به آن توضیح خواهم داد،‌ قرار است آزمون‌های جامع بدهید و فقط یک بار دیگر مطالب را مرور سریع بکنید؛ بنابراین باید تا آخر امتحانات پیش ۲، تمام مطالبی که می‌خواهید بخوانید دوره شده باشد پس درسی را برای خرداد باقی نگذارید.
این دو ماه (البته از الان یک ماه و نیم) را خیلی جدی بگیرید. اگر در این ۲ ماه خوب عمل کنید به طور حتم از خیلی از رقیبان خود جلو خواهید افتاد و به هدف خود نزدیک‌تر می‌شوید. داشتن برنامه در این مدت بسیار بسیار مهم است،‌ چون نداشتن آن باعث سردرگمی و استرس خواهد شد. این مطالبی که در این مقاله عنوان شد یک برنامه‌ی کلی و بلند مدت برای این ۲ ماه بود که خودتان باید به صورت ریزتر و دقیق‌تر برنامه‌ریزی کنید. اگر سوالی داشتید، حتما بپرسید تا بتوانیم بیش‌تر کمکتان کنیم.
 
توصیه‌ی دوستانه
به‌نام حضرت دوست که هر چه دارم از اوست
همین دو سال پیش و همین موقع‌ها بود که آزمون جامع اول سنجش رو دادیم. اصلا اون موقع به یک‌رقمی شدن توی کنکور فکر نمی‌کردم. به نظرم غیرممکن بود برام. احساس می‌کردم بین ۵۰ تا ۲۰۰ می‌شم. یادمه دوران عید خیلی تلاش کرده بودم که قبل از عید رو جبران کنم و درس‌های پایه رو تموم کنم و بیش‌تر هم مرور کنم، ولی نشد. فکر کنم تا حدود ۲۵ یا ۲۶ فروردین طول کشید تا یه دور پایه رو خوندم و پیش یک رو هم خیلی سریع مرور کردم.
در این دوران، دو سه روز در هفته مدرسه می‌رفتم. اکثر درس‌ها تموم شده بودند. درس‌خواندن در خانه کمی برایم سخت بود. برای همین روزهای فرد به کتاب‌خانه‌ی کنار خانه‌مان می‌رفتم و درس می‌خواندم. بعد از عید تقریبا هر روز دینی می‌خواندم و روزبه‌روز سرعت مطالعه‌ی دینی‌ام افزایش یافت. هر شب هم در برنامه‌ام ادبیات موضوعی قرار داشت که گاهی قرابت معنایی و تاریخ‌ادبیات بود و گاهی آرایه‌های ادبی و لغت‌ها. بعد از عید خیلی انگیزه داشتم و تلاشم را چند برابر کرده بودم. کل درس‌هایی را که باید برای کنکور می‌خواندم در یک کاغذ نوشته بودم و وقتی می‌خواندم و مرور می کردم، یک تیک جلوی آن می‌زدم و اگر مشکل خاصی در آن داشتم، جلوی آن می‌نوشتم. شب‌ها حدود ۱۰، ۱۱ می‌خوابیدم. از نماز صبح به بعد غالبا بیدار بودم و درس می‌خواندم و بعد از ظهر حدود ۱ ساعت می‌خوابیدم. بعد از عید خلاصه‌هایم را تکمیل کردم و از آن به بعد برای مرورها، یک دور سریع خلاصه را نگاه می‌کردم و زود می‌رفتم سراغ تست‌زدن. معمولا یک بعداز ظهر در هفته را کاملا تفریح می‌کردم تا انرژی دوباره بگیرم.
این‌ها را گفتم تا به شما گوش‌زد کنم، از بعد از عید خود خیلی خوب استفاده کنید. خیلی موقعیت خوبی است اگر تا الان هم خوب نبودید، از هم‌اکنون تلاش خود را بیش‌تر کنید و نگران نباشید.
پیش به سوی موفقیت با توکل بر خدا

سعید تجریشی/رتبه ۵ کنکور سراسری سال ۸۹

مشاوره برای بچه هایی که میخوان در کنکور ۹۳ شرکت کنن توسط معین فلاحتگر رتبه ۱ کنکور ۸۸

سلام بر همه ی بچه هایی که میخوان در کنکور ۹۳ شرکت کنن مخصوصا اونایی که اولین باره میخان کنکور بدن ….الان احتمالن همه تون شروع کردین واسه خوندن یا میخواین تو همین دو سه روز شروع کنین…خوبه …خوب من چند تا چیز مهم رو در قالب کلی میگم که برای شروع کار لازمه…

اولا :باید برنامه داشته باشین واسه خودتون که میخاین تو تابستون چی بخونین و همین جور بعد تابستون..مثلا تا عید به کجاها برسین و از این جور چیزا….برای تابستون من ۲ پیشنهاد دارم واستون….اونایی که مدرسشون تابستون شروع میشه (مثل خودم )و مدرسشون تو تابستون درسای پیش رو میگه بهتره که با مدرسه پیش برن و درسای پیش ۱ رو تو تابستون تمام کنن….اونایی که مدرسه نمیرن و احتمالا اکثریت بچه ها رو تشکیل میدن به نظرم بهتره که تو تابستون درسای پایه رو به طور کامل بخونن یعنی درسای سال دوم و سوم رو چه عمومی چه اختصاصی به طور کامل جمع کنن….تست هم به طور کامل بزنن که دیگه کارشون کامل بشه….بعده تابستون هم درسای پایه رو با آزمونای کانون یا هر چیز دیگه مرور میکنین و درسای پیش رو هم با مدرسه جلو میرین….خوبه که تا عید یا تا آخر فروردین مدرستون تمام کنه درسای پیشو …اگرم نکرد عیبی نداره…

ثانیا: باید یه آزمون رو انتخاب کنین و با اون پیش برین …من با آزمونای قلم چی پیش رفتم و منطق برنامه ریزیشو قبول دارم حالا هر جایی که میرید تا آخر پایبند باشید بهش و از این شاخه به اون شاخه نپرید…در مورد آزمونای قلم چی هم آزمونای تابستونش اگه میخاین تو تابستون درسای پایه رو بخونین خیلی کمک میکنه اگرم بخاین درسای پیشو بخونین کمی موثره….

ثالثا:کلاسهای خصوصی…..من اصلا از هیچ کلاس خصوصی استفاده نکردم در صورتی که ۹۹٪ دوستام کلاس میرفتن …البته فایده هم داشت واسشون…من فقط میخام بگم که اگه میتونین درسی رو بخونین خودتون توی خونه اصلا کلاس نرین که جز وقت تلف کردن چیز دیگه ای نیست….خوشبختانه اینقدر کتابای خوبی دراومده که خودتون میتونین توی خونه بشینین و یاد بگیرین درس رو…مثلا درس شیمی فکر نمیکنم نیازی به کلاس داشته باشه یا درسای دین و زندگی ادبیات و انگلیسی….حالا عربی شاید کلاس کمکتون کنه …ریاضی و فیزیک هم اگه به نظرتون کلاس میتونه کمکتون کنه برین….ولی نه این که پیش ۲ یا ۳ نفر برین!!!!!!!

رابعا:در مورد ساعت درس خوندن هم اونایی که عادت ندارن زیاد بخونن از ساعتهای کم شروع کنن هر هفته بیشترش کنن….اونایی هم که میتونن زیاد بخونن بخونن ولی زیاد نخونن!!!!چون اگه از یه حدی بیشتر بخونین نتیجه منفی میده…باور کنین….من خودم از ۱۱ ساعت بیشتر نخوندم(کلا ها….)ولی معمولا ۱۰ ساعت میخوندم….بعضی ها تابستون کم میخوندن آخرا به ۱۴ ساعت میرسوندن ولی من نمیتونستم زیاد بخونم واسه همین تو کل سال یه جور خوندم…البته این آمار ماله روزاییه که خونه بودیم…مدرسه میرفتم خسته بودم ۴ ساعت میخوندم…اگه شما هم کم میخونین اصلا ناراحت نباشین …فعلا همین قدر رو بخونین ….بعدش سعی کنین زیاد کنین

چگونه زیر صد شویم توسط احسان عباسی یکی از رتبه های تک رقمی کنکور

اولا بگم که اصلا مدرسه یا شهر خوب برای این کار نیاز نیس. نمونش معین خودمون سجاد فولادی (از مدرسه ای که تقریبا ناشناخته بود) رستگار رحمانی و اوووووووووووو تا دلت بخواد مثال هس. اصلا هم نیاز به شاگرد اول بودن در مدرسه نیست.این جا پشتکاره که حرف اول رو میزنه.من خودم تا اواخر دوم یکی از شاگردان تقریبا خوب مدرسه بودم اما نه اول. اوایل سوم بود که یا علی گفتم و به خاطرهدف و انگیزه ی قوی ای که داشتم جدی شروع به درس خوندن کردم. اول سریع شاگرد اول شدم و بعد از شهر و استان گذشتم و …شما در دوره ی خوبی از سال هستید. دقیقا موقعی که من و خیلی از دوستانم با جدیت برایکنکور شروع کردم. راستش درس خوندن من برای کنکور از اول مرداد شروع شد اما ساعات مطالعه در ابتدا به شدت پایین بود. همین وقتا بود که اوج گرفت.لازمه که راه دو گروهو این جا از هم جدا کنم.

۱) دوستانی که در تابستان کلاس ندارن.
این دوستان اولین کاری که الان می کنن اینه که یک برنامه ی عالی برای تابستان می نویسن.طبق این برنامه شما باید پایه رو قورت بدین. به شدددددت سخت ولی ممکن. همون طور که خیلیا تونستن. خیلیا که اصلا غیر عادی نبودن. تنها چیزی که داشتن پشتکار بود.به علاوه ی دروسی از پیش که من گسسته و تحلیلی رو پیشنهاد می کنم. هر چند اگر هم درست اونا رو یاد نگیرید یه پشت زمینه ای براتون ایجاد می کنه که در طول سال به شدت راحت ترین با این درسا و فقط به تسلط یافتن نیاز خواهید داشت. بر گردیم به همون قورت دادن پایه. شما درس های اختصاصیشو در اولویت قرار بدین. مطمئن شید که فهدیدین و بسته به وقت و پشتکارتون حسابی تستاشونو بزنین. من اولین کاری که کردم این بود که مطمئن شم که کاملا به دروس اختصاصی مسلط شدم. در مورد حسابان روی تابع و مثلثات بیشتر کار کنید چون توی دیفرانسیل بقیه رو مرور می کنید و خیلی خفن تر کار می کنید. ریاضی ۲ هم ۲ تا مبحث به درد بخور داره. تصاعد و لگاریتم که فقط اینا رو کار کنید کافیه. هندسه پایه تا می تونید تست بزنید (به پست قبلی معین جان مراجعه شود) آمار جدا وقتی ازتون نمیگیره و زیاد هم اهمیت آنچنانی نداره. میتونید همشو تو چند صفحه خلاصه کنیدو اونارو مرور کنید. فیزیک = تست زدن زیاد. شیمی= خواندن تمام نکات حفظی فراوانش و تست زدن بخش های محاسباتی.
مرحله ی بعدی خوردن عمومی هاس که به صورت موازی با اختصاصی ها با تاکید بر دروس اختصاصی انجام میشه.

۲)اما دوستانی که تابستون هم کلاس دارن. اونا هم مسلما نکات برنامه بالایی در مورد برنامه ریزی رو اجرا می کنن. در مورد تابستون هم بهترین کار پیش رفتن با برنامه ی پیشه و مسلما شما پایتونو زمستون موازی جلو می برید. با توجه این این که برنامه ای مثل کانون آروم آروم جلو میره پایه رو فکر کنم برنامه ی مناسبی برای این دوستان باشه که آروم و موازی برنامه ی پایهرو هم دنبال کنن. البته کانون در تابستون اصلا برنامه ی مناسبی نداره و کلا کاری به برنامش نداشته باشین. فعلا شما و مخصوصا شما نسبت به بالا یی ها در مرحله ای هستید که به شدت نیاز به یه برنامه ی اصولی دارین. برنامه ریزی خیلی برای شما مهم تره و البته سخت تر. اگر از خودتون و برنامه هاتون مطمئنید که هیچی در غیر این صورت به یه مشاور برای این کار رجوع کنید. پیش باید اکثر برنامتون رو تشکیل بده و بنا به تشخیص خودتون نسبتی از پایه رو هم با اون همراه کنید. امیدوارم تابستون در شما برای کلاس رفتن سستی ایجاد نکنه و حداکثر تلاشتون رو بکنید که سر کلاس جدا درس رو یاد بگیرید و از دیدن درس های جدیدی که دارید مثل گسسته و تحلیلی فکر نکنید که با عجب درس های ناجوری سروکار دارم و ایناچین دیگه خدا!!!! همه ی اینا با تست زدن براتون راحت میشه. دوستان من تو این دوره به شدت روی اختصاصی هاشون چه پیش چه پایه سرمایه گذاری می کردن چون بعد از تعطیلی مدارس فرصت بسیاااااااار زیادی برای عمومی ها دارن.

در نهایت به هر دو گروه آزمون دادنو به شدت پیشنهاد می کنم. حتما خودتونو تو آزمونا (تا جایی که میتونید بدون توجه به نتیجش) محک بزنید و فقط به اون سبک آزمونی که میدید عادت نکنید. شاید گفتنش زود باشه ولی بعد از تعطیلی مدارس بهتره که نمونه سوالاتی هم از بقیه ی آزمونا از دوستاتون گیر بیارین و با سبک های مختلف خودتونو تست کنید.

و اما نکته ی آخری که فکر می کنم بد نیست یه اشاره ای بکنم چیزیه که من خودم همیشه حواسم بش بوده و هست. همونی که بالا بش گفتم (فرا بینی کنکوری !!!!؟!؟!؟) (خب چیز دیگه ای به ذهنم نرسید خب!!!) همیشه سعی کنید یه قدم جلو تر از بقیه رو نگاه کنید و فقط به خرخونیتون تکیه نکنید. خرخونی کاریه که خیلیا میتونن بکنن ولی شما میخواین از اون خیلیا جلو تر باشید. پس همیشه دنبال ایده های جدید باشید و در هر زمینه ای تلاش کنید اشکالات خودتونو خودتون بفهمید و راه های خیلی مختلفیو برای رفعش امتحان کنید و هیچ وقت دست رو دست نذارید. هیچ کس بیشتر خودتون دلش به حال خودتون نمیسوزه پس هیچ وقت منتظر کمک بقیه نباشید. خودتون حداکثر سعی رو برای حل مشکل انجام بدین. من اینو مطمئنم که اگر شما دوستان در این راه تلاش کنید حتی بیشتر از سعیتون هم نتیجه میگیرید.
دوستانی که من این جا میبینم (منظورم اطراف خودم در دانشگاه) همه به دو شکل اومدن این جا . عده ای پشتکار خیلی زیادی دارن که جدا بشون تبریک می گم. عده ای با چیزایی مثل برنامه ریزیو این چیزی که من میگم به این جا رسیدن و عده ی کمی هم میشه گفت هوش بالا تری دارن. ولی پشتکار بر هوش پیروزه!!!
در نهایت همون ط.ر که به سال قبلی ها پینهاد میکردم به شما هم میگم که انرژی مثبت و انگیزتونو از دست ندید و با تمام وجود جلو برید.
همگی موفق باشید و
از ته قلب امیدوارم به بزرگ ترین آرزو هاتون برسید.

روش های برنامه ریزی توسط احسان عباسی

به نظر من برنامه ریزی ازمهم ترین مسائل راه کنکوره که هیچ وقت براش دیر نیست. اگر شما یه برنامه ی خوب و کامل وجامع در حد خودتون داشته باشید هم به همه ی کاراتون تا زمان کنکور می رسید هم در این مسیر خیالتون راحت تره و با آرامش کامل و با اعتماد به نفس جلو میرید.

اول در مورد برنامه ریزی خودم که به نظرم یه حالت کامل و ایده آل از برنامه ریزیه و اگر حوصله کنید و اجراش کنید خیلی به دردتون می خوره میگم.
من خودم سه نوع برنامه داشتم…
۱) برنامه ی بلند مدت
۲) برنامه ی متوسط مدت
۳) برنامه ی کوتاه مدت


در برنامه ی بلند مدتم من اهداف خودمو تا زمان کنکور در مورد هر درس و هر بازه ی زمانی مشخص می کردم. مثلا این که تا زمان امتحانات میان ترم اول درسای دوم و سوم رو یه دور بخونم. به پیش یک هم تسلط پیدا کنم. تا عید هم یه دور دیگه میخوام دوم و سوم رو بخونم( که مسلما خیلی زمان کم تری می گیره) و مرور کوتاهی بر پیش یک و تاکید بیش تر بر پیش دو.
در عید هم فلان کارو کنم و الی آخر…
یعنی در کل مشخص کنم که کلا با توجه به شرایطم از خودم چه انتظاری دارم و می خوام چه کار کنم.
در برنامه ی متوسط مدت ( که در آغاز هر فصل نوشته میشه) من با توجه به امتحانات (چه مربوط به مدرسه و چه آزمون ها) و شرایطم بررسی می کنم که من باید چی کار کنم و هر درسو چکار کنم. مثلا من این فصل این امتحانارو دارم و قرار گداشتم که این درسا رو بخونم و از این حرفا.

برنامه ی کوتاه مدت هم که برنامه ی مهمیه رو من هر دو هفته یه بار با وسواس کامل می نوشتم و توش برای دو هفته ی آینده کار هر روزو مشخص می کردم که مثلا در این دو هفته کلا من این امتحانای مدرسه و این آزمونا رو دارم پس در طی این دو هفته باید این درسا رو بخونم. پس مشخص می کردم هر روز از این دو هفته چی باید بخونم…
جدا من تعجب می کنم که خیلیا برای یه برنامه ریزی که خودشون به همراه یه آدم یه کم وارد ( که خودش یه بار این راهو درست رفته باشه) هم می تونن انجام بدن چه خرجایی می کنن.
باور کنید هیچ کس بهتر از خود آدم نمی تونه برای خودش برنامه ریزی کنه .
به خودتون ایمان داشته باشید و به قول دوستی هیچ وقت حس خفونت ( =خفن بودن) خودتونو از دست ندید. بعضی وقتا به آینده و این که اگر دانشگاه قبول شید فکر کنید. به خوشحالی خودتون و خانوادتون و فامیلا. به چیزای بزرگ تری که در انتظارتونه.
همیشه پر از انرژی مثبت و امیدوار باشید.
اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    8,015 بازدید

    0 نظر

    درج: 28 مهر 1395

    توسط: goljah
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های لقمه
    سمپادیوم
    کنکوریوم
    مهارت معلمی دین و زندگی واقعا جامع کنکور فرهنگیان

    دسته بندی مطالب

    کتاب های تیزهوشان
    کتاب های تست پایه

    آخرین نظرات ارسالی

    خیلی عالیه خیلی عالیه
    سلام کنکوریوم تجربی کنکور ۱۴۰۳ کی موجود میشه؟ سلام کنکوریوم
    نروژی اولی از راسته یا چپ؟ نروژی اولی از راسته یا چپ؟
    سلام وقت بخیر،بیخشید این کتاب تا اوایل بهمن موجود میشه خواهشا

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir