به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در مراسم تجلیل از نفرات برتر المپیاد دانشجویی گفت: سال گذشته ۵ میلیون و ۵۰۰ نفر در آزمونهای سازمان سنجش شرکت کردند که سه میلیون و ۵۰۰ نفر دانشجویان ورودی و دو میلیون نفر مربوط به مشاغل بودند یعنی سازمان سنجش تقریبا با یک سوم خانوادهها درگیر بود.
به گفته وی؛ از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر شرکتکننده در آزمونها یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر وارد دانشگاهها شدند.
خدایی افزود: در بخش ارزشیابی و تضمین کیفیت نیز ۱۳۶ دانشگاه فرم ارزیابی ارسال کردند که ۲۲ فرم بررسی شد.
رئیس سازمان سنجش گفت: تنها شعار محوری رئیسجمهور در آموزش عالی که برنامهورزی علوم هم هست کیفیت است که امیدواریم به سرانجام برسانیم.
وی با اشاره به برگزاری نوزدهمین المپیاد دانشجویی گفت: امروز ۶۷ نفر از بین ۳۳۳ هزار شرکتکننده المپیاد تقدیر شدند.
وی گفت: المپیاد در سه رشته ریاضی، شیمی و آمار به صورت بینالملل برگزار شد که ۷۴ دانشجوی خارجی از ۸ کشور شرکت کردند که در رشته ریاضی کشور ایران مقام اول، روسیه دوم و ترکمنستان مقام سوم را کسب کرد. همچنین در رشته شیمی روسیه، ایران و تاتارستان و در رشته آمار ایران، هند و روسیه به مقامهای اول تا سوم دست یافتند.
خدایی عدالت آموزشی، شفافیت، فرصت برابر، توجه به استعداد تحصیلی و علاقه، سنجش علم و ارزشیابی درست دانشجویان را از اصول سازمان سنجش برشمرد و گفت: برخی حذف کنکور را سیاسی میکنند و در زمان کاندید شدن صحبت از حذف کنکور میکنند، ولی حذف کنکور به این آسانی نیست و از کنترل یک سیستم عادی خارج است، کنکور حذف نمیشود مگر اینکه سیستم ارزشیابی از مقطع راهنمایی اصلاح شود.
وی با بیان اینکه نوع آزمون در دکترا براساس تقاضا تعیین میشود، گفت: مدل امتحانات باید توسط تقاضا تعیین شود و هر جا تقاضا زیاد است مدل امتحانات جدیتر باشد.
وی جدا کردن فرایند سنجش و پذیرش را یکی از سیاستهای اصلی سازمان سنجش برشمرد و گفت: ما میخواهیم سنجش علمی انجام دهیم و پذیرش در دانشگاهها صورت گیرد، واگذاری پذیرش به دانشگاهها یکی از برنامههای جدی ماست که اگر مجلس همکاری کند، قوانین مانع اجرای سیاستهای اصولی رفع میشود.
وی گفت: در آزمون کارشناسی ارشد نیز تغییری نداریم و ۸۱۷ هزار نفر در روزهای ۱۵ و ۱۶ و ۱۷ بهمن ماه در این آزمون شرکت میکنند. خدایی گفت: روند پذیرش به صورت کیفی است و نگاه افزایشی نداریم. وی افزود براساس برنامه پنجم باید ۲۰ درصد دانشجویان کارشناسی یعنی ۱۶۰ هزار نفر وارد کارشناسی ارشد شوند بنابراین باید گسترش هدفمند در آموزش عالی اتفاق بیفتد.به گفته وی؛ ۴۵ درصد دانشجویان کارشناسی ارشد در رشته علوم انسانی هستند.