رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آموزش و پرورش در آستانه مهرماه امسال با کسری کادر آموزشی مواجه است،گفت: آموزش و پرورش اول مهرماه 190 هزار معلم کم دارد.
'حمیدرضا حاجی بابایی' در نشست امروز-یکشنبه- با بیان اینکه قطعا وزارت آموزش و پرورش با نزدیک شدن به اول مهر با مشکلی جدی مواجه می شود، گفت: درحال حاضر وزارت آموزش و پرورش 928 هزار نیرو دارد که این نیروها با احتساب نیروهای اداری و خدماتی محاسبه شده است.
وی با بیان اینکه 100 هزار نفر نیروهای آموزش و پرورش خدماتی و اداری هستند، افزود: حدود 210 هزار نیروی آموزش و پرورش نیز در بخش معاونت مدارس و مدیریت فعالیت دارند که البته آموزش محسوب می شوند.
حاجی بابایی تصریح کرد: با محاسبه این اعداد وزارت آموزش و پرورش درحال حاضر حدود 600 هزار معلم در اختیار دارد که البته از این تعداد نیز معلمان به اندازه ساعات مصوب تدریس نمی کنند، بلکه کمتر تدریس صورت میگیرد.
بازنشسته شدن 72 هزار معلم در پایان سال تحصیلی
رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس از بازنشسته شدن 72 هزار معلم در پایان سال تحصیلی 98-97 خبر داد و تصریح کرد: برای جبران کمبود نیرو در وزارت آموزش و پرورش باید سیاستهای جدی درنظر گرفته و اجرا شود.
حاجی بابایی با یادآوری اینکه آموزش و پرورش برای اول مهر با کمبود 190 هزار نیرو مواجه است، ادامه داد: یکی از راهکارهایی که وزارت آموزش و پرورش برای جبران این کسری نیرو درنظر گرفته، بکارگیری 20 تا 30 هزار بازنشسته برای شروع سال تحصیلی است که اقدام به جایی در این مقطع زمانی است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهار کرد: ضمن اینکه پیشنهاد می شود از دانشجو معلمانی که 4 ترم تحصیل کردهاند، نیز برای اول مهر سال 97 بهره گیری شود. این اقدام قبلا امتحان شده و قطعاً امسال نیز جواب خواهد داد.
وی یادآور شد: متاسفانه دانشگاه فرهنگیان که باید سالانه 30 هزار دانشجو جذب میکرد به وظیفه خود عمل نکرده و تربیت معلم در کشور به مشکل خورده است.
حاجی بابایی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که برای آموزش و پرورش بسیار خطرناک است، کنارگذاشتن حدود 40 هزار نیروی آموزشی در سمتهای مدیریتی و معاونتی مدارس است که این تصمیم، تصمیم بسیار خطرناکی است. تصور کنید برای یک مدرسه با ظرفیت 500 دانش آموز که نیاز به حداقل 3 معاون مدرسه دارد، یک معاون درنظر گرفته شود، با این تعدیل نیرو تمام آن 500 دانش آموز در خطر آسیب خواهند بود، لذا در چنین وضعیتی باید از تصمیمات احساسی خودداری شود.
درحال حاضر 15 هزار نیروی پیش دبستانی در کشور داریم
وی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی باید نیروهای نهضت سوادآموزی را رها کرد، گفت: در حال حاضر 15 هزار نیروی پیش دبستانی در کشور داریم و حدود 18 هزار نیروی حق التدریس که مجموعاً این نیروها 33 هزار نفر میشوند؛ تمام دعواها و تجمعاتی که در برابر مجلس یا هر نهاد دیگری صورت می گیرد، مربوط به استخدام این نیروها است.
رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس تصریح کرد: در چنین شرایطی که این 33 هزار نیرو خواهان بحث استخدامی خود هستند، وزارت آموزش و پرورش 28 هزار نیرو را خرید خدمات کرده و به صورت شرکتی به کار گمارده است. چرا با این نیروهای حق التدریسی قرارداد منعقد نشده است؟ درحالی که همین نیروهای شرکتی نیز پس از 3 سال مدعی می شوند و درخواست استخدام دارند.
وی اظهار کرد: البته در شرایط کنونی میتوان با بکارگیری بازنشستگان و به کارگیری دانشجو معلم از بحران فعلی عبور کرد ولی قطعاً این ترفند برای سال آینده جواب نخواهد داد.
در ادامه این نشست نمایندگان دستگاهها و نمایندگان مجلس شورای اسلامی حاضر در جلسه نقطه نظرات خود درخصوص مسائل موجود در بحث آموزش و پرورش را مطرح کردند و رئیس فراکسیون فرهنگیان به جمع بندی نهایی در این خصوص پرداخت.
براساس این گزارش، وزارت آموزش و پرورش ملزم شد لیستی از تعداد نفرات حق التدریسی، نهضتی و پیش دبستانی به مجلس ارائه دهد تا مجلس توجیه شود که برای چه افرادی قرار است قانونگذاری کند و بر این اساس بودجه لازم را درنظر بگیرد.
همچنین مقرر شد نهضت سوادآموزی از طریق نیروهای بازنشسته و نیروهای مدارس غیردولتی تامین شود. همچنین آموزش و پرورش مکلف است تمام نیروهای مأمور خود را به وزارتخانه بازگرداند تا کسری نیروی معلم از این طریق جبران شود.
آموزش و پرورش تحت هیچ عنوان از نیروهای شرکتی استفاده نکند. استفاده از بازنشستگان با راهکارهای قانونی در دستور کار آموزش و پرورش قرار گیرد. استفاده از نیروهای حق التدریس در دستور کار آموزش و پرورش قرار بگیرد.
وزارت آموزش و پرورش نظام رتبه بندی معلمان را هرچه سریعتر به مرحله اجرایی برساند؛ آنچه امروز وزارت آموزش و پرورش اجرا می کند، قانون مدیریت خدمات کشوری است نه نظام رتبه بندی.
طرح چابک سازی و ساماندهی نیروهای اداری آموزش و پرورش با اولویت حضور این نیروها در کلاس های درس در دستور کار آموزش و پرورش قرار گیرد.
گفتنی است، نشست فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی با موضوع ساماندهی نیروی انسانی آموزش و پرورش با حضور معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش، نمایندگانی از سازمان اداری و استخدامی کشور، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، دیوان محاسبات و اعضای فراکسیون برگزار شد و حاضران به بیان نظرات و پیشنهادات خود پیرامون بحث ساماندهی موضوع نیروی انسانی در آموزش و پرورش پرداختند.
همچنین در این نشست علاوه بر حاجی بابایی رئیس جلسه، سید حمایت میرزاده، فاطمه سعیدی، فریده اولادقباد، محمدبیرانوندی و احمد همتی نیز حضور داشتند.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: