سواد رسانه ای مجموعهای از مهارتهای قابل یادگیری است که به توانایی دسترسی، تجزیه و تحلیل و ایجاد انواع پیامهای رسانهای اشاره دارد و یک مهارت ضروری در دنیای امروزی به شمار میرود. پژوهش خبری صداوسیما: سواد رسانه ای مجموعهای از مهارتهای قابل یادگیری است که به توانایی دسترسی، تجزیه و تحلیل و ایجاد انواع پیامهای رسانهای اشاره دارد و یک مهارت ضروری در دنیای امروزی به شمار میرود. برای حرکت در محیط رسانهای پیچیده امروز باید قادر به درک بهتر پیامهای رسانهای باشیم. افراد، با سواد رسانه ای قادر به کشف پیامهای پیچیدهی موجود در محتوای تلویزیون، رادیو، روزنامهها، مجلات، کتابها، بیلبوردهای تبلیغاتی، اینترنت و سایر رسانههای مستقل خواهند شد. آنها همچنین میتوانند رسانههای خود را ایجاد کرده و در شکلگیری فرهنگ رسانهای مشارکت فعالانه داشته باشند، این امر سبب میشود مردم از حالت مصرفی خارج شده، از رسانهها به صورت هوشمندانهای بهرهمند شوند سواد رسانه ای می تواند به افراد جامعه کمک کند تا چگونگی ایجاد پیامهای رسانهای را درک کنند، آنچه که رسانههای بیگانه میخواهند به آنها بقبولانند را تشخیص بدهند و اطلاعات غلط و دروغهای رسانهای معاند را تشخیص بدهند، قسمتی از داستان که کتمان میشود را کشف کنند، پیامهای رسانهای را براساس تجربیات خود، باورها و ارزشهایشان ارزیابی کنند و پیامهای رسانهای خود را طراحی، ایجاد و توزیع کنند. در نشست بررسی یک ساله تدریس کتاب تفکر و سواد رسانه ای به دنبال آن بودیم که با حضور نویسندگان این کتاب سرکار خانم میترا دانشور و دکتر سید بشیر حسینی و یکی از دبیران کتاب سواد رسانه آقای حسین حق پناه تدریس یک ساله این کتاب در مدارس کشور را بررسی کنیم.
اهمیت و لزوم پرورش تفکر دانش آموزان
خانم دکتر دانشور رئیس گروه تفکر دفتر تالیف کتابهای درسی و سرتیم تالیف کتاب سواد رسانهای: علت تالیف و توزیع این کتاب در مدارس کشور را لزوم توجه به پرورش تفکر در دانش آموزان دانست. به همین دلیل در آموزش پرورش سه عنوان کتاب با موضوع تفکر به نظام آموزشی اضافه شدهاند.
تفکر و سواد رسانهای یکی از سه عنوان کتاب حوزه پرورش تفکر در مدارس کشور
خانم دکتر دانشور: با پیاده شدن نظام 6 - 3-3 و تغییر جدول دروس از سوی آموزش و پرورش یک سال به دوره ابتدایی اضافه شد. سه کتاب حوزه پرورش تفکر به مدارس کشور اضافه شد که در پایههای ششم کتاب تفکر و پژوهش، در پایه هفتم کتاب تفکر و سبک زندگی و در پایه دهم و یازدهم کتاب تفکر و سواد رسانهای به جدول دروس اضافه شد و شورای عالی آموزش و پرورش آن را تصویب کرد.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: