مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزشوپرورش عنوان کرد: کمبود نیروی مشاوره در مدارس یک مساله جدی است که در تلاش هستیم بتوانیم هر چه سریعتر این مشکل را برطرف و نیروهای مورد نیاز خود را جذب کنیم.
مسعود شکوهی، مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه برای هر 360 دانشآموز تنها یک مشاوره در مدارس حضور دارد، گفت: در واقع به ازای هر 15 دانشآموز تنها یک ساعت در هفته مشاورین در مدارس خدمات حمایتی و مشاورهای ارائه میکنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 18 هزار مشاوره در کل کشور مشغول به فعالیت هستند، افزود: حدود 12 هزار مشاور در مقطع متوسطه اول فعالیت دارند و مابقی در سایر پایهها مشغول ارائه خدمت هستند.
به گفته شکوهی، در برخی مدارس و پایهها از معلمان نیز برای ارائه خدمات مشاورهای استفاده میشود.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزشوپرورش یادآور شد: در برخی مناطق و مدارس که کمبود نیروی مشاوره بسیار شدید باشد از بین معلمان علاقهمند و داوطلب، تعدادی به عنوان «رابط مشاور» انتخاب میشوند. رابطین پس از گذراندن دورههای آموزشی در مدارس باید خدمات مشاورهای را ارائه کنند.
وی خاطرنشان کرد: رابط مشاور باید در صورت مشاهده علائم شدید و جدی، دانشآموز را به هسته مشاوره معرفی کند. در تمامی مناطق و شهرستانها یک هسته مشاوره زیر نظر وزارت آموزشوپرورش فعالیت میکند که تمام افراد شاغل در هسته دارای مدرک فوق لیسانس و دکتری رشتههای مرتبط هستند.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزشوپرورش در خصوص فعالیت افرادی غیرمتخصص در حوزه مشاوره، گفت: سال گذشته غرلباگری انجام شد و حدود سه هزار و 200 نفر که خدمات مشاورهای در مدارس ارائه میکردند، اما تحصیلات مرتبط نداشته و یا دورههای آموزشی را طی نکرده بودند از کار برکنار و به سایر بخشها انتقال داده شدند.
وی با تاکید براینکه برای تامین مشاورین مدارس با محدودیتهای بسیاری مواجه هستیم، گفت: متاسفانه به دلیل محدودیتهای قانونی نمیتوانیم نیروهای مورد نیاز را جذب کنیم، اما در تلاش هستیم بتوانیم این مساله را برطرف کنیم.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزشوپرورش در خصوص استاندارد تعداد مشاوره در مدارس، افزود: در این حوزه استانداری مشخصی وجود ندارد، اما باید به طور کلی هر مدرسه دارای یک مشاوره باشد که ما در تلاش هستیم به این هدف به خصوص در مدارس متوسطه دست پیدا کنیم.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: