فیلم جلبک ولوکس

حوزه ی ویدئو: ---
موضوع ویدئو: جلبک ولوکس
17,587 بازدید
  • +19
    ولوکس به یکی از جنس‌های متعلق به شاخه کلروفیت‌ها یا همان جلبک‌های سبز اطلاق می‌شود. سلولهای ولوکس در کلنی‌هایی تا اندازه ۵۰ هزار سلول زندگی می‌کنند و اغلب در آب‌های شیرین یافت می‌شوند. ولوکس برای اولین بار در دهه ۱۷۰۰ توسط آنتونی وان لیون هوک گزارش و معرفی شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد زندگی به شکل کلنی در ولوکس‌ها ۲۰۰ میلیون سال پیش تکامل پیدا کرده و به وجود آمده‌است.
     
     
    ولوکس، Eudorina و Pandorina از نظر ساختار سلولی مشابه هستند و اصطلاحاً آنها را سنوبیوم Coenobium می‌خوانند. از آن جهت که افراد کنار یکدیگر جمع شده‌اند حالتی از یک موجود پر سلولی را نشان می‌دهند. سلول‌های کلنی در عین حال که به وسیله رابطها ورشته‌های سیتوپلاسمی با هم مرتبط اند، مستقل از یکدیگر می‌باشند. این سلولها تاژک دارند وکلیه سلولهای رویشی متحرک اند؛ لذا توپ ولوکس یک حرکت غلطان و دورانی از خود نشان می‌دهد. نام ولوکس نیز به معنی غلطان است. در روند تکاملی کلنی متحرک ولوکس، سلولهایی که به شدت شبیه کلامیدوموناس هستند، به هنگام تقسیم سلول تخم حاصل می‌شوند. اندازه کلنی ولوکس به قطر حدود ۵/ میلی‌متر می‌باشد. بیش از ۲۰ گونه از این کلنی شناسایی شده است. تعداد سلولها در گونه‌های مختلف متفاوت می‌باشد و بین ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰ متغیر است. سلولها به شکل یک توپ توخالی، به صورت یک لایه در بیرون قرار گرفته‌اند. درون این توپ خالی از سلول است و معمولاً به وسیله آب یا ماده ژلاتینی پر شده است. کلنی ولوکس در یک غشاء موسیلاژی که ظاهراً طبیعت پروتئینی و فیبریلی دارد، قرار می‌گیرد. علاوه بر قشر همگانی، هر کدام از سلولها نیز دارای یک غلاف انفرادی می‌باشند. سه جنس مذکور ساکن آب شیرین هستند.
    قطبیتی که در کلنی برخی از گونه‌های این جنس‌ها وجود دارد به علت وجود دو لکهٔ چشمی می‌باشد که در یک طرف از سلول یک لکه چشمی بزرگ و در منطقه‌ای دیگر یک لکه چشمی کوچک وجود دارد و در برخی ازگونه‌ها لکه چشمی در یک سمت وجود دارد و در سمت دیگر لکه چشمی وجود ندارد. ولوکس ساکن آب شیرین است که به صورت شناور، در سطح آبهای استخر، آب راکد یا نیمه راکد به خصوص در فصول بارندگی مشاهده می‌شود.

    درون توپ ولوکس خالی از سلول می‌باشد معمولاً به وسیله آب یا ماده ژلاتینی پر شده است دکتر هرمزدیار کیان مهر در تحقیقات انجام شده (طرح تحقیقاتی جلبک‌های آب شیرین مشهد و حومه، سال ۱۳۷۰) ولوکس را در آب‌های این منطقه نیافته است که به نظر ایشان شاید علت آن قلیایی بودن آبها باشد.

    ویدئوهای دیگر

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    0 نظر

    درج: 17 مهر 1392

    توسط: Soltani
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های لقمه
    سمپادیوم
    کنکوریوم
    مهارت معلمی دین و زندگی واقعا جامع کنکور فرهنگیان

    دسته بندی مطالب

    کتاب های تیزهوشان
    کتاب های تست پایه

    آخرین نظرات ارسالی

    خیلی عالیه خیلی عالیه
    سلام کنکوریوم تجربی کنکور ۱۴۰۳ کی موجود میشه؟ سلام کنکوریوم
    نروژی اولی از راسته یا چپ؟ نروژی اولی از راسته یا چپ؟
    سلام وقت بخیر،بیخشید این کتاب تا اوایل بهمن موجود میشه خواهشا

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir