تغذیه مناسب برای تقویت حافظه با ۹ خوراکی

+2
تغذیه مناسب برای تقویت حافظه با ۹ خوراکی

باوجود نرم‌افزارهایی مانند اوت‌لوک و ابزارهایی مانند پیامک، ایمیل، گوشی‌های هوشمند و یادداشت‌کردن نکات مهم و چسباندن آن به درودیوار، شاید دیگر نیازی به حفظ‌کردن چیزی نباشد. فقط کافی است موضوعاتی را که برای‌تان مهم است، یادداشت کنید یا اپلیکیشن مناسبی پیدا کنید و کارهای مهم‌تان را در آن ذخیره کنید، برنامه‌ای که زنگ هشدار داشته باشد و مثلا بتواند تاریخ تولد خواهرتان را یادآوری کند. صرف‌نظر از پیشرفت تکنولوژی، ما هنوز هم برای سروسامان‌دادن به این حجم گسترده‌ی اطلاعات و به‌خاطرآوردن برنامه‌های روزمره‌ی خود نیاز داریم برخی چیزها را به‌خاطر بسپاریم. افرادی که از حافظه‌ی خود استفاده می‌کنند، در مقایسه با افرادی که از این توانایی خود غافل‌اند، زندگی بسیار موفق‌تری دارند. این نوشته را بخوانید تا با تغذیه مناسب برای تقویت حافظه آشنا شوید.

 

فردی را تصور کنید که مدت ۸ سال هم‌اتاقی شما بوده است، اما شما هنوز اسم او را به‌درستی به‌خاطر ندارید. آیا واقعا به‌خاطرآوردن نام او این‌قدر سخت است یا اینکه کلا درمورد همه‌چیز فراموش‌کارید و حتی ممکن است جلسه‌ی مهم کاری خود را نیز فراموش کنید؟ اگر این‌ طور است، بهتر است برای کمک به خودتان دست‌به‌کار شوید. در این مقاله به‌طور خلاصه به ۹ ماده‌ی غذایی و فواید آنها برای تقویت حافظه اشاره می‌کنیم.

 

۹. گوجه‌فرنگی

 

افرادی که به‌شدت دنبال رژیم غذایی کم کربوهیدرات هستند، باید مواد غذایی مناسبی را برای رساندن مواد مفید به مغز جایگزین کنند. گوجه‌فرنگی یکی از منابع بسیار مفیدی است که می‌تواند جایگزین کربوهیدرات‌ها در رژیم غذایی شود. گوجه‌فرنگی حاوی مقدار زیادی پتاسیم است که برای ماهیچه‌ها و کاهش قند خون بسیار مفید است. همچنین این گیاه سرشار است از ویتامین آ و ث و مواد آنتی‌آکسیدان.

 

۸. گیاه کبر

 

ممکن است از شنیدن نام این گیاه تعجب کرده باشید یا تابه‌حال حتی نام آن را هم نشنیده باشید، اما به شما پیشنهاد می‌کنیم این گیاهِ بسیار مفید را به سالاد خود اضافه کنید. کبرها را می‌توان یکی از منابع بسیار غنی کوئرستین دانست. کوئرستین نوعی فلاونوئید منحصربه‌فرد است که باعث بهبود جریان خون مغز، کاهش میزان استرس اکسیداتیو و جلوگیری از ایجاد اختلال در حافظه می‌شود. اگر طعم کبر را دوست ندارید، بهتر است سیب بخورید. این میوه هم سرشار از کوئرستین است.

 

۷. انگور قرمز

 

انگور قرمز حاوی رسوراترول است، رسوراترول ترکیبی است که عملکرد حافظه را بهبود می‌دهد. آزمایش‌های انجام‌شده روی موش‌ها نشان‌ می‌دهند عملکرد حافظه در موش‌هایی که از انگور قرمز تغذیه می‌کنند بسیار بهتر از دیگر موش‌هاست. شاید فکر کنید پس خوردن مشروبات الکلی نیز به همین میزان می‌تواند برای تقویت حافظه مفید باشد، اما باید گفت که الکل تأثیر بسیار بدی بر حافظه‌ی کوتاه‌مدت و مهارت‌های تصمیم‌گیری دارد. به‌خاطر داشته باشید در صورت مصرف الکل حتی ممکن است خاطرات جمعه‌ی گذشته را هم به‌خاطر نیاورید.

 

۶. آدامس‌جویدن

 

برخی تحقیقات نشان می دهند جویدن آدامس می تواند باعث افزایش میزان هوشیاری، واکنش سریع و تمرکز در افراد شود. آیا واقعا جویدن آدامس به تقویت حافظه کمک می کند؟ این احتمال وجود دارد، اما کاملا به شرایطی وابسته است که افراد در آن قرار دارند. در برخی مدارس حتی به دانش آموزان اجازه می دهند سر کلاس آدامس بجوند، زیرا معتقدند جویدن آدامس موجب می شود نمرات دانش آموزان بهتر و تمرکز آنها در یادگیری بیشتر شود.

 

۵. قهوه

قهوه را باید یکی از منابع سرشار از کافئین دانست. کافئین می تواند عملکرد حافظه ی کوتاه مدت را بهبود و قدرت تمرکز و درنتیجه کارایی حافظه ی بلندمدت را افزایش دهد. ازسوی دیگر، برخی تحقیقات نشان می دهند بین بیماری آلزایمر و میزان مصرف قهوه، رابطه ی منفی وجود دارد.

 
۴. زردچوبه

این ادویه ی زردرنگ از خانواده ی زنجبیل است و حاوی نوعی ترکیب شیمیایی مغذی به نام کورکومین است. پژوهش های انجام شده روی حیوانات نشان می دهند کورکومین از نقص شناختی مانع می شود و در بهبود عملکرد حافظه و یادگیری نقش بسیار مثبتی دارد. همچنین سرعت جریان خون به مغز را افزایش می دهد. اما سؤال اینجاست: چگونه می توانیم این گیاه پرخاصیت را به رژیم غذایی روزانه مان اضافه کنیم؟ می توانید این ادویه را به برنج اضافه کنید یا با خوردن انواع غذاهای هندی که حاوی مقدار زیادی زردچوبه است، از فواید زیاد این گیاه بهره مند شوید.

 
۳. آجیل مخلوط

 

همه ی آجیل ها حاوی میزان زیادی چربی سالم و مفید هستند. آجیل سرشار از انواع ویتامین ها، مواد معدنی مغذی، آنتی اکسیدان و منیزیم است. منیزیم می تواند موجب بهبود عملکرد حافظه و افزایش میزان یادگیری در افراد شود. همچنین پژوهش های انجام شده نشان می دهند درمان با منیزیم موجب بازسازی عملکرد مغزهای آسیب دیده می شود.

 
۲. ماهی چرب، لوزی ماهی، سالمون، ماهی خال خالی، ساردین

ماهی چرب سرشار از امگا۳ است و مصرف آن موجب می شود افراد در آینده کمتر دچار مشکلات و اختلالات شناختی شوند. علاوه براین، مصرف امگا۳ موجب بالارفتن توانایی استدلال غیرکلامی و بهبود عملکرد حافظه می شود. برخی تحقیقات ثابت می کنند مصرف ماهی یا فراورده های دوکوزاهگزانوئیک اسید ارتباط مستقیمی با بهبود عملکرد مغز دارد. ماهی سالمون نیز منبع بسیار خوبی از کولین است. در بخش بعدی دلیل اهمیت کولین را توضیح می دهیم.

۱. تخم مرغ

زرده ی تخم مرغ سرشار از کولین و فسفاتیدیل سرین است. در بدن انسان، کولین اهمیت زیادی در سنتز اجزای سازنده ی غشای سلول ها دارد. کولین برای متابولیسم و سوخت وساز چربی ضروری است. کولین پیام رسان عصبی است و وظیفه ی کنترل عضلانی را برعهده دارد. این ماده ی غذایی مفید، نقش بسیاری مهمی در بهبود عملکرد حافظه بازی می کند.

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    1,540 بازدید

    0 نظر

    درج: 3 شهریور 1397

    توسط: m.hosseini
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های لقمه
    سمپادیوم
    کنکوریوم
    مهارت معلمی دین و زندگی واقعا جامع کنکور فرهنگیان

    دسته بندی مطالب

    کتاب های تیزهوشان
    کتاب های تست پایه

    آخرین نظرات ارسالی

    خیلی عالیه خیلی عالیه
    سلام کنکوریوم تجربی کنکور ۱۴۰۳ کی موجود میشه؟ سلام کنکوریوم
    نروژی اولی از راسته یا چپ؟ نروژی اولی از راسته یا چپ؟
    سلام وقت بخیر،بیخشید این کتاب تا اوایل بهمن موجود میشه خواهشا

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir